eMatematikas Prisijunk Forumas Egzaminų užduotys ONLINE testai

2 uždavinai susiję su geometrija


Sveiki, reikia pagalbos su šiais dvejais uždaviniais, nes nekyla jokių minčių..

Į 60° skritulio išpjova įbrėžtas skriulys kurio plotas lygus π. Raskite išpjovos spindulio ilgį.

Lygiagretainio ABCD gretimos kraštinės yra 16cm ir 8cm ilgio. Įstrižainė AC dalija lygiagretainį i du trikampius. Į kiekviena iš jų įbrėžtas apskritimas. Įstrižainė AC liečia apskritimus taškuose X ir Y. Raskite XY atkarpos ilgį.

Abudu šiuos uždavinius aš bandau išpręsti su brėžiniais, tik geometrija matematikoje man yra sunkiausia dalis, antram uždaviny 100% reikia prisibrėžti pagalbinių linijų ir bandyt spręs, tik bėda tame kad nežinau kur jas brėžt. O kalbant apie pirmą uždavinį, tai jo užsirašes aš ir išpjovos ploto formulę ir išpjovos lanko ilgio, tik kolkas nesuprantu, kam duotas įbrėžto apskritimo plotas.

Čia nėra namų darbai, tik stiprinu geometrijos žinias prieš matematikos olimpiados 2 turą..

Kolkas nieko gero nesugalvoju nei ten, nei ten... Oh..

pakeista prieš 6 m

Bandau sugalvot jau apie ~45min nors vieno uždavinio sprendimą. Su pirmu uždaviniu pasidaviau, lieku ties lygiagretainiu, bet po 45minučių galvojimo kaip išspręsti klasikinį uždavinį imi galvoti, kad tu labai bukas.. O tas tik demotyvuoja, imi labiau nervuotis, tada susiimi, bet ir vel nieko prasmingo nesugalvoji.

pakeista prieš 6 m

Davė nusipaveiksluot matematikos korepetitorė..

Ji viską pasakė ką ir tu, kad pravers skritulio išpjovos ploto formulė. O apie antrą uždavinį nieko nesakė. Todėl ir ieškau menkiausių užuominų..

pakeista prieš 6 m

Perskaičiau viską apie lygiagretainį, problemos sprendimo būdo nerandu.

Ir taip akivaizdžiai matėsi, kad r lygus vienetui. Kaip tu sakei r išreiškiam per plotą, tai gaunasi, kad π/π ir dar iš šio santykio reikia ištraukti šaknį. Bet tie statmenys į išpjovos kraštines, arba kaip tu minėjai į R, visai kas kita. Aš neesu įsitikines, kad ten kur liečiasi mažasis skritulys su išpjovos kraštine susidaro status kampas, kodėl tu taip manai?

Jeigu tai tikrai statmuo, tada gaunasi mažiukas trikampis, kurio įžambinę galima surasti naudojantis stačiojio trikampio kraštiniu sąryšiu t.y naudojant sinusą gaunasi, kad nuo Didesniojio apskritimo centro iki mažesniojo (įbrežto) atstumas yra 2.

Nori sudalyvauti šioje temoje ir parašyti savo pranešimą? Prisijungti »