eMatematikas Prisijunk Forumas Egzaminų užduotys ONLINE testai

Į trikampį įbrėžtas apskritimas, rasti perimetrą atskirto trikampio.


Sveiki, as matyt kazkokios smulkmenis nepastebiu ir negebu sio uzdavinio  iveikt.

I trikampi ABC, kurio krastines 6, 10 ir 12 cm ibreztas apskritimas lieciantis prikampio krastines taskuose M, N ir K. Jo liestins DE kerta dvi ilgesnes krastines. Apskaiciuokite liestines nukirsto trikampio ECD perimetra.

Aciu!

Būtų labai gerai, jei naudotumei lietuviškas raides ir nedarytum tiek klaidų. Sunku sąlyga tiesą sakant suprasti man.

I trikampį ABC, kurio krastinės 6, 10 ir 12 cm įbrėžtas apskritimas liečiantis trikampio kraštines taškuose M, N ir K. Jo liestinė DE kerta dvi ilgesnes kraštines. Apskaiciuokite liestinės nukirsto trikampio ECD perimetrá.

Pataisiau :).

pakeista prieš 6 m

Turbūt telefonu renki tekstą :)
Man tik įdomu ar taip ir pateikta sąlyga ar čia tu pats žodžiais perpasakoji pavaizduotą brėžinį.
Pasakymas, jog Jo liestinė DE kerta dvi ilgesnes kraštines. nesuteikia vienareikšmiškos informacijos, greičiausiai norėta pasakyti  Jo liestinė kerta dvi ilgesnes trikampio kraštines taškuose D ir E.
Nors aišku iš vėlesnio pasakymo: Apskaiciuokite liestines nukirsto trikampio ECD perimetra. galima suprasti, jog tie taškai D ir E priklauso trikampio kraštinėms.

pakeista prieš 6 m

Gerai, kas dėl pačio uždavinio, pažymėk atkirsto trikampio kraštinių ilgius [tex]x,\space y,\space z[/tex], tada tavo ieškomas dydis bus: [tex]x+y+z[/tex].
Toliau per dydžius [tex]x,\space y,\space z[/tex] išreikšk kitos atkirstos figūros, t.y. keturkampio, į kurį įbrėžtas tas pats sąlygoje minimas apskritimas, kraštinių ilgius. Tada pritaikyk savybę, jog jei į keturkampį įbrėžtas apskritimas, tai jo priešingų kraštinių ilgių sumos lygios. Iš čia rasi ieškomą dydį [tex]x+y+z[/tex].

pakeista prieš 6 m

Taip iš telefono. Nurašytas uždavinys iš vadovėlio nekeičiant ir netrumpinant nieko. Brėžinys būtú toks: trikampis ABC, jame įbrėžtas apskritimas, jis liečiasi su trikampiu taškuose M, N ir K. Taip pat dar nubrėžta liestinė ( apskritimo) DE, kuri kerta ilgesnes trikampio kraštines taip sudarydama trikampį DCE.

Vistiek nelabai suprantu, kaip reiketu toliau. keturkampio krastinės gaunasi 6, 10-x, z, 12-y. Priesingú kraštiniú ilgiú sumos lygios t.y.: 6+z=10-x+12-y. Aaaaa berašant supratau x+y+z=16.


Ačiū

Nori sudalyvauti šioje temoje ir parašyti savo pranešimą? Prisijungti »