eMatematikas Prisijunk Forumas VBE užduotys ONLINE testai

Ką darom su tokiom temom?


http://www.ematematikas.lt/forumas/t10677-uzdavinys-kuriame-reikia-suprastinti-reiskini.html Čia pvz, tokių temų begalė.

Trinti tokias temas, blokuoti narius ar viskas ok?

Na aš manau šis žmogus tiesiog norėjo sužinoti kaip spręsti šį uždavinį, nuo ko pradėt. Geriau atsakantieji nespręstų aklai visų užduočių, o tik užvestų prašantį pagalbos ant kelio. Dažniau matau atvejų kai sukuriant vieną temą pateikiami 3 ir daugiau uždavinių. Va su šitais reikia kovoti, nes panašu darosi į tai lyg norėtų jog viskas būtų išspręsta už juos.

Na paveikslėlį galima būtų ir padoraiu įkelti...

Patikslinu, klausimas kyla ne dėl temos, o pačio turinio. Žmogus tingi uždavinį užrašyti. Man atrodo daugiau darbo įkelto foto negu tiesiog aprašyti.

Daug kas nemoka tiesioginės paveikslėlio nuorodos įkelt [ img][/img ]. Tame ir bėda.

pakeista prieš 7 m

Na pavyzdžiui aš nesu įgudęs naudotis visomis tomis funkcijų užrašymo priemonės o jas rašyt tokiu pavidalu kaip: (a+b)^2-a/5 bent šiuo atveju tikra nesąmonė, o paveiksliuke aš aiškiai matau užduotį. Atsakydamas pats kartas nuo karto įkeliu nuorodą su paveikslėliu kuriame matyti kaip sprendžiau nes taip kur kas patogiau ir manau aiškiau suprasti pagalbos prašančiam.

Reikia kažkaip priversti kad žmonės naudotusi: http://www.ematematikas.lt/forumas/t1167-latex-naudojimas.html. Tada viskas aiškiai matysis ir nereikės keliauti per kažkokias nuorodas. Nes dažnai matau kad dropboxe numeta linka ir viskas gaunasi tiesiog kaip chato pobudžio pranešimai o ne forumo... Įdiegtas latexas tai jo ir reiktu naudotis. Suprantu kad kai kuriem sunku pramokt toki dalyką, ypač jei čia lankosi vyresniojo amžiaus žmonės kurie nesusije su IT bet vistik..
O bausti tai nežinau kiek per griežtai manau būtų, nors čia labai dažnas atvejis kad žmonėm dzin, jie viena karta ateina į forumą kad jiem išsprestu uždavinį ir viskas ir nežino visu galimybių. Galima trint temas ir nurodyt galbut pastaba kas blogai ar panasiai, galbut kasnors ir susimastytu tada.

pakeista prieš 7 m

Na jei atsirastų paprastesnė galimybė užrašyti formules nei latexu, tai būtų visai kitas reikalas. Bet turbūt, kaip suprantu, patogesnės formulių užrašymo priemonės įdiegimas reikalautų nemažai darbo. Tai yra kaip yra kol kas.

pakeista prieš 7 m

Prioritetas, mano nuomone, yra LaTeX'as. Ir, beje, tai tikrai nėra labai sudėtinga, paskaičius trumpus aprašymus pateiktoj nuorodoj turėtų pasidaryti aišku, kaip rašyti formules. Be to, mokyklinės matematikos uždaviniuose ir neprisireikia sudėtingų LaTeXo galimybių, nes nesusiduriama su įmantriais reiškiniais.

Nuorodos į paveiksliuką pateikimas - prastesnė alternatyva, bet vis tiek toleruočiau.

Užrašymas šitaip: a^5*(b/c) nelabai gražu žiūrėti, bet jeigu ne pernelyg sudėtingas reiškinys, irgi manau galima toleruoti.

Kitas dalykas yra neinformatyvios temos ("Uždavinys", "uzdavinux", "padėėėkit!!", "heeeelp!!!!!"), manau tema turi bent kažkiek nusakyti uždavinio esmę ("uždavinys apie funkcijos grafiko kiritmąsi su koord. ašimis", "sudėtingesnė išvestinė", "keista iracionalioji lygtis" ir pan.).

Pagaliau, neturėtų būti double-postų (pasitaiko), taip pat kartais uždavinys paskelbiamas ne toje temoje (olimpiadinis uždavinys: suprastinkite a-(2a+b)-2b).

Kaip spręsti, nežinau. Gal neigiamą reputaciją galima įvesti (-1 greta egzistuojančio +1), surinkus tam tikrą skaičių neigiamų balų, vartotojas būtų blokuojamas laikinai, pvz., dviem savaitėm?

pakeista prieš 7 m

Trinti. Bet turbūt tik po to, kai temos autorius sulaukia atsakymo.

Su pav. kėlimu bėda ta, kad vieną gražią dieną drop-box'o vartotojui pritrūks vietos ir visi šiti pav. bus ištrinti. Tada kiti forumo lankytojai iš tokios temos nieko nepeš, nei supras apie ką uždavinys buvo, nei apie ką atsakymas :(

Latex'u tai čia nieko nepriversi naudotis. Galima pamiršt :(

(a+b)^2-a/5 atrodo gražiai ir aiškiai. Vien tai, kad Fortran programavimo kalboje tokiu stiliumi užrašomos matematinės išraiškos, jau yra nenuginčijamas grožio ir aiškumo įrodymas. Problema tik kuomet nesuprantama skirtumo tarp x/x+1 ir x/(x+1).

Jei latex nepatinka, galima ir unicode veikėjus naudoti (unicode characters).
(a+b)² - (a/5)⁵... bet su jais sudėtingiau nei su latex'u :(

pakeista prieš 7 m

Nori sudalyvauti šioje temoje ir parašyti savo pranešimą? Prisijungti »