eMatematikas Prisijunk Forumas Egzaminų užduotys ONLINE testai

Math24.lt projekto ateities perspektyvos


Norėčiau užvesti diskusiją Math24.lt ateities perspektyvų klausimu. Tikiuosi šioje temoje pareikš nuomonę tiek senbūviai, tiek naujokai.

Turbūt dažnai žiniasklaidoje matote straipsnius, o ir turbūt draugų ar pažįstamų tarpe matote nuolat augantį nusirašinėjimą, nesimokymą, bandymą prasmukti, nusukti, apgauti ir taip toliau.

Pastaruoju metu (± 6 mėnėsiai) forume labai padaugėjo temų, kur tiesiog jaučiamas noras turėti sprendimus ar atsakymus be jokio noro išmokti. Gausu temų, kuriose pateikiami ištisi uždavinių sąrašai. Pastaruoju metu nespėju net sužiūrėti visko, sutvarkyti, blokuoti tinginių.

Taip pat pastebiu tendenciją, kad kai kurie iš mokančių matematiką yra per daug geranoriški, iš vienos pusės gerai, atsakomos temos. Bet iš tikrųjų tai reikia filtruoti žmones, kam galima, o kam nėra jokio reikalo atsakinėti.

Be viso šito labai matomas rimtų temų badas. Ant pirštų galima suskaičiuoti rimtas ir ypač naudingas temas. Pagrinde šlamštas, help išspręsti 2x+1=6, nes į mokykla einu linksmai laiko praleisti ir nėra laiko mokytis.

Stebint tokią situacija man kyla klausimas dėl projekto, kam jis reikalingas, ar iš viso reikia tokio projekto. Norėtųsi sužinoti forumo narių nuomonę, pastebėjimus ar pasiūlymus ką jūs apie tai galvojate.

Na būtų liūdna, jei projektas užsirauktų - visgi daug naudingos informacijos galima rasti. Ir sutiksiu, jog ši vieta yra skirta norintiems tobulėti, kažką sužinoti, todėl reikėtų pakoreguoti nesuprantamų užduočių pateikimo sąlygas, tam kad atsikratytumėm tų, kurie ateina čia namų darbų daryti net vadovėlio teorijos neperskaitę. Jei žmogus pateikia užduotį, tai kartu turėtų paaiškinti, kuri konkreti vieta nesuprantama, o ne sakyti, jog užduotis didžiausia nesąmonė ir su matematika nebendrauju. jei neaišku, kaip spręsti, galima duoti užuominą, kaip pradėti, o ne pateikti visą sprendimą. Jeigu niekas nėra aišku, vadinasi reikėtų vadovėlio teoriją persižiūrėti. Jei taip nuolaidžiaujama, tai belieka laukti, kol ant galvos užsilips. Tiek pamąstymų. Viliuosi, jog nenutrauksit veiklos, nes yra ir tokių, kurie stengiasi mokytis :)

Nesinorėtų, jog Math24.lt būtų uždarytas.
Bet neatsakinėti į paprastus klausimus irgi ne visada gerai, nes būna žmogus nori išmokti, bet ne visada taip kaip pateikiama konkrečiame vadovėlyje būtent jam yra aišku... Nors dėl uždavinių tai galėtų savo pastangas, sprendimo bandymus surašyti, tada aiškiu būtų kur yra klaida, ar ko nesuprato. O klausimai tai turėtų būti konkretesni, o ne tik bendri padejavimai "nesigauna", "išspręskit".

Uždarysi tai uždarysi, pasaulis tuom nesibaigs, o ir bus daugiau žmonių kurie norės kažka išmokti savarankiškai, o ne viena klausinėti forume, juolab kad čia nieks nežiuri i ta tavo pagalba jeigu nepateiki viso sprendimo.

Jei zmogui akivaizdziai reikia tik issprestu uzdaviniu, jam svarbu tik negauti kuolo, tai galima paprasciausiai jam nepadeti ir tiesiog iskarto rakinti tema. Jeigu zmogus ir toliau taip elgiasi, ji blokuoti+ip.Tokiu atveju reiktu daugiau modu.

Taciau..Kadangi tokiu zmoniu, kaip ir minejai,itin daugeja, tail del nedidelio skaiciaus zmoniu, kuriems is tikruju reikia pagalbos, kurie nori ismokti, galbut reiktu pasvarstyti apie skype grupe?Butu paprasciau, aiskiau, kartais butu galima padeti zodziu.

Gal reikėtų paskatinti parodyti savo darbą/mintis ar nors papasakoti ko būtent nesupranta. Galbūt galėtų būti net taisyklė, kad negalima sukurti temos kurioje yra tik užduoties sąlyga. Atrodo viename forume mačiau (o gal susapnavau), kad kuriant temą reikia užpildyti kelis laukus. Pirmame lauke buvo sąlygą, antrame mėginimai spręsti uždavinį ar kas yra nesuprantama, trečio lauko neprisimenu. Dar pridėjus kokį gerai matoma tekstuką, jog žmonės palankiai reaguoja į tą papildomą informaciją ir kad ji gali padidinti tikimybę, jog kas nors atrašys. Tada galbūt net ir naudingesnį atsakymai atsirastų, kuriuose nebūtų vien sprendimai, bet gal dar koks nors autoriui nesuprantamo dalyko paaiškinimas. Galbūt tada ir nebūtų tokio geranoriškumo žmonėms, kuriems tik rūpi kaip 4 gauti iš matematikos, vartotojai matytų kokybiškus klausimus, lygintų su nekokybiškais, pradėtų atsirinkinėti į kuriuos klausimus verta atsakyti. Dar labiau paskatinti vartotojus galėtų reputation sistemą, kuri buvo seniau. Žinau, kad buvo problemų su ja, bet galima pamėginti dar kartą ją įdiegti, galbūt kokią apsaugą galima sugalvoti, kad nebūtų kaip seniau. Na dar galima ir best answer sistemą padaryti, tada tikrai būtų kaip koks stackoverflow :D , bet turbūt nelabai yra prasmės to daryti, nes retai kada būna keli atsakymai į vieną klausimą.  Manau, kad dar tikrai per anksti prarasti viltį.

tada bus tavo mintys laukelyje: aamjunknjadwv ir pns. o vis sutramdyt kaip sake jau vienam sudetinga.

Galbūt galėtų išeitis būti tokia, kad bendrasios forumo temos turi būti kuriamos tik su tikslu išmokti. Tema turi būti aiški, išvardinami nesuprantami dalykai. O greta viso šito, sukurti kategoriją 'skelbimai', kur galėtų reikštis visi tinginiai - nemokšos, tik su pasiūlytu užmokesčiu. Taip atsirastų galimybė ir užsidirbti gabiems forumo nariams. Tik reikėtų sugalvoti, kokiu būdu tam tikras centukas ir Math24.lt atitektų.

Mokyklą baigiau senai (daugiau nei 10metų), tiesiog nusprendžiau pasikartoti matematiką ir galbūt išsilaikyti valstybinį egzaminą pakankamai aukštu balu (kokio 90 užtektų:D). toks mano laisvalaikis. Būna kad ir pusdienį prasėdžiu prie kokios smulkmenos,bandydamas įvairius variantus,  nes esu paprasčiausiai užmiršęs, o noriu viską pakartoti, kad jokių spragų ir klausimų neliktų. Tai vat ir tenka kreiptis į tokius forumus.

Galbūt galima būtų paskirti kelis moderatorius iš senesnių vartotojų, jei atsiras norinčių prisiimti atsakomybę, kurie galėtų užrakinti netinkamas temas. Tai, kad kažkas gali nesielgti pagal planą dar nėra argumentas jo atsisakyti.

Na asmeniškai nelabai norėčiau, kad šitas forumas prisidėtų prie tokio "verslo", nors ne man tai spręsti.

Nori sudalyvauti šioje temoje ir parašyti savo pranešimą? Prisijungti »