eMatematikas Prisijunk Forumas VBE užduotys ONLINE testai

Narių sąrašas, garbės lenta, rikiavimo formulės


Naujas užsiregistravęs narys patenka į sąraša tada, kai parašo pirmą pranešimą arba sukuria temą. Visi aktyvūs nariai rikiuojami pagal registracijos datą.

TOP pagal reitingą yra svarbiausia garbės lentos dalis, kurios skaičiavimo formulė yra tokia:
S = (pliusų skaičius) * 0,5 + (žinučių skaičius) * 0,05 + (dienų skaičius nuo registracijos iki paskutinio pranešimo) / 50 - (dienų skaičius nuo paskutinio pranešimo iki šiandien) / 40 Kaip matote, sumą labiausiai augina pliusai už naudingus pranešimus ir profesionalo statusas. Toliau seka pranešimų skaičius, tada laikas, nuo registracijos iki paskutinio pranešimo. Sumą mažina ilgas neveiklumas portale. Profesionalo statusą turintiems dalyviams plius 100 taškų!

TOP pagal žinutes, tai narių TOP, pagal forume parašytų pranešimų skaičių.
TOP pagal padėkas, tai narių TOP, pagal forume gautas padėkas (+1). Padėkos yra gaunamos teigiamai įvertinus parašytus pranešimus.

pakeista prieš 3 m

Na kas dėl pliusiukų, tai čia problema tame, jog kai kurie tą +1 supranta kaip mygtuko "patinka" atitikmenį Facebook'e. O šiaip siūlyčiau tiesiog pastebėjus, jog tas '+1' pridėtas nereikšmingai, paspausti 'pranešti' (tokia funkcija matau yra prie kiekvieno komentaro) ir tiesiog paprašyti panaikinti tą neteisingai pridėtą balą. Žinoma, galbūt būtų galima "kastis" gyliau ir pamėginti išsiaiškinti, kas paspaudė tą balą, ir taikyti tam nariui kažkokį apribojimą, bet manau paprasčiausiai reikia pasielgti taip, kaip rašiau prieš tai.

Kai daugiau dalyvių pasisakys, formulę kažkiek pakeisim. Žiūrėsim ką kiti galvoja apie tokį skaičiavimo būdą. Tai tikrai negalutinė formulė :)

pakeista prieš 7 m

S yra garbė?

Noro turint būtų galima ginčytis dėl to kokie skaičiukai toj sumos formulėj turėtų būti. Bet įtariu kad nėra didelės prasmės. Per mažas aktyvių forumo narių skaičius. Garbės lentoj aš dabar užimu garbingą antrą vietą ;] O aš net matematikos egzamino neišlaikyčiau. Jei formulę pagal tai pakoreguotai - visviena likčiau top 10. Didelis skirtumas.

Gal kad čia viskas neatrodytų taip rimtai, galima būtų šitus dalykus vadinti kitaip. Patikusio pranešimo autoriui duotai ne pliusą, o šokoladuką. Ir būtų ne garbės lenta, o šokoladukais apsirijusių lenta. Bet tada viskas atrodytų pernelyg nerimtai :( Toki terminai kaip garbė ir naudingumas gal nelabai atitinka to kas bandoma padaryt. Bet aš ir nežinau kas čia bandoma padaryt ;p

tomas14 parašė apie neteisėtus pliusus. Aš manau kad pliusai čia ir yra facebook like atitikmuo. Jei bandytai paversti juos kuo kitu - tai galiausiai prieisi prie to, kad paspaudęs "+" dar turėsi parašyt paaiškinimą. Kuom pranešimas buvo naudingas ir panašiai. Tada reikės recenzentų, kurie šitus paaiškinimus peržiūrėtų ir įvertintų jų pagrįstumą. Ir viskas vien tam, kad 3 aktyviausi nariai forume išsiaiškintų pirmą - trečią vietas garbės lentoj.

Sakyčiau tegu būna viskas kaip yra su ta garbės lenta, naudingais pranešimasi ir t.t. Yra didesnių problemų. O gal ir nėra, ką aš žinau.

Bet esmė tame, jog kad ir kokiomis aplinkybėmis tie +1 yra duodami pagal dabar galiojančią formulę pirmose vietose rikiuojasi ne per didžiausią reitingą turintys dalyviai (house_martin dar pats "pasigyrei" kažin ar egzaminą išlaikytum :D). Tai šiuo atveju gaunasi taip, kad ir būdamas paprastu, bet ganėtinai aktyviu dalyviu, gali čia pasiekti lentelės topą.

tai sukurpk tokią formulę pagal kurią house_martin, turėdamas 2000+ pranešimų, prisiregistravęs 2009 metais, su 15 pliusų būtų 25 vietoj ;p

if (user_name == "house_martin") then
  score = score - 200
end if
xD

Pagal mane esmė tame kad per mažai aktyviai rašančių čia. Būtų daugiau - viskas susidėliotų gražiau net ir su esama formule.

pakeista prieš 7 m

Reik gerai moket matematika kad dazniau cia rasyt.

Matai labai sunku įvertinti realų atotrūkį tais taškais. Gal reikia laiko, jog pamatytume kaip keičiasi visa situacija. Su viena formule 10 taškų gal jau didelis atotrūkis, o su kita 100 vieni juokai. Tiesiog tikiuosi, jog garbės lenta nebus tokia nuobodžiai vienoda. O house_martin gali pasilikt tuos taškus, negaila man jų :D

Reik gerai moket matematika kad dazniau cia rasyt.

Na pagrinde šiame forume kalbama apie mokyklinę matematiką. Nežinau, kas slepiasi už profesonalų profilių, bet man jau baigusiam dvyliką klasių šiame forume pateikiami uždaviniai nėra kažkokie kosminiai, dažnai juokingai lengvi.

pakeista prieš 7 m

Gerai cia viskas yra su tom lentom. Kaip yr daba tegu taip ir lieka.

Nori sudalyvauti šioje temoje ir parašyti savo pranešimą? Prisijungti »