eMatematikas Prisijunk Forumas VBE užduotys ONLINE testai

Portalo atnaujinimas, patobulinimas. Klaidų taisymai


Praėjus beveik pusmečiui po naujos sistemos paleidimo, atėjo laikas būtiniems pataisymams.
Kas naujo:

* Prisijungus ir paspaudus viršuje ant savo vartotojo vardo, matysite savo meniu: profilį, pašto keitimą, avataro įkėlimą, atsijungimą.
* Narių sąrašas pagal naudingumą keičiamas į garbės lentą pagal tris pjūvius: naudingumą, pranešimus, reputaciją. Nuoroda į garbės lentą yra šalia vartotojo vardo ir matoma tik prisijungus.
* Portalo dešinėje pusėje, meniu bloke, nuo šiol bus matomas visų kategorijų sąrašas. Sąrašas nematomas naršant portale iš mobiliųjų įrenginių.
* Atnaujintos naudojimosi taisyklės ir privatumo politika.
* Prieš kuriant naują temą, būsite nukreipti į specialų puslapį su griežtais nurodymais, kuriuos turės atitikti naujoji tema, t.y. griežtėja naujų temų kūrimo atsakomybė.
* Šalia temų, turinčių daugiau nei vieną puslapį, atsiras toks ženkliukas >|. Jis nukreips į paskutinį temos puslapį.
* Temų sąrašas papildytas trečiu matmeniu. Matysime ne tik peržiūrų ir atsakymų skaičių, bet ir aktyvumą, t.y. praėjusį laiką nuo paskutinio pranešimo.
* Temos viduje, po pavadinimu, dabar matoma ne tik temos kategorija, bet ir peržiūrų ir atsakymų skaičius.
* Nauja kategorija - pamokos.
* Sistemos patobulinimai, daug naujų apsaugų. Naujų temų kūrimo kontrolė.
* Nemažai vizualinių pokyčių: avatarų forma, kategorijų ikonos, spalvų gama, elementų išdėstymas.

Neperseniausiai kituose web puslapiuose esu radęs mūsų forumo senbūvių pasisakymų apie mūsų portalo pokyčius. Buvo paminėta, kad jie nustojo čia lankytis dėl drastiškų pokyčių, kurie jiems nepatinka ir yra nepriimtini.
Todėl norisi tart keletą žodelių šia tema. Visi pokyčiai čia ne dėl to, kad kažkas neturi ką veikti ir viską keičia, o dėl portalo išlikimo.
Nuo 2014 buvo toks lengvas smigimas žemyn. Žinoma, tam didelės įtakos turėjo nuolatos mažėjantis jaunimo skaičius šalyje. Bet didžiausią įtaką daro besikeičiančios technologijos, ypatingai socialiniai tinklai. Senieji forumai patiria milžiniškų išlikimo iššūkių.
Naujoji mūsų sistema, nors ir jauna, bet padarė savo darbą su kaupu. Naudojimosi statistikos kreivė dabar ne žemyn, o aukštyn! Jeigu kažkas šias pastangas įvertina neigiamai, aš tokiam asmeniui nebeturiu daugiau ką pasakyti.

Pabaigai labai norisi padėkoti ištikimiausiems mūsų forumo senbūviams, taip pat jaunesniems nariams, kurie nepagaili laiko pasidalinti savo žiniomis ir išmanymu su kitais nariais. Be jūsų nebūtų ir šio projekto.

pakeista prieš 7 m

Reikėtų perrašyti temų peržiūrų skaičiavimo algoritmą, šiuo metu peržiūros sumuojamos kiekvienąkart naršyklėje atnaujinus atvertą puslapį. O dar keisčiau tai, kad peržiūros skaičiuojamos netgi tada, kai tema yra iš kelių puslapių ir tarp jų yra naršoma. Na, akivaizdu, kad tai iš tiesų viena problema.

kodel pakeistas forumo pavadinimas?

Reikėtų perrašyti temų peržiūrų skaičiavimo algoritmą, šiuo metu peržiūros sumuojamos kiekvienąkart naršyklėje atnaujinus atvertą puslapį. O dar keisčiau tai, kad peržiūros skaičiuojamos netgi tada, kai tema yra iš kelių puslapių ir tarp jų yra naršoma. Na, akivaizdu, kad tai iš tiesų viena problema.
Na šitoj vietoj dviračio išradinėt tikrai neverta, labai daug kur tokiu principu atvertimai skaičiuojami.
kodel pakeistas forumo pavadinimas?
Šiuo klausimu labai daug nenoriu šnekėt, bet senasis adresas buvo įtrauktas į tam tikrą labai blogą sąrašą, iš kurio pabėgt neįmanoma.

pakeista prieš 7 m

Na, naujasis pavadinimas gal ir imponuoja labiausiai, tačiau vis dar galima pajusti Math24 nostalgijos dvelksmą.

Dingo tokia patogi funkcija, kad paspaudus ant žmogaus profilio galėdavai peržiūreti jo žinutes ar temas. Labai padedavo kai reikėdavo ieškoti jau esamų sprendimų, kad nukreipti žmogų tinkama linkmę, tai tiesiog numesdavai nuorodą:D. Bet tiekto, nebesvarbu.

Ar kartais nebuvo ši funkcija pašalinta dar prieš ankstesnį atnaujinimą (kai tinklalapis buvo pervadintas į „Tikslieji“)? Nepaisant to, šios funkcijos įgyvendinimui iš naujo pritariu ir aš.

Tiesa, taip dar nematyti, kas parašė paskutinį pranešimą temoje, dabar galima gaudytis nebent pagal laiką, ar kas suregavo į tavo pranešimą.

Vietoje to, taip pat būtų galima padaryti, kad temų, kuriose po paskutinio apsilankymo buvo paliktas naujas pranešimas (arba jose buvo nesilankyta išvis), pavadinimai būtų pajuodinti. Nors iš tiesų ankstesnė tvarka patogesnė už mano apibūdintą variantą.

Nori sudalyvauti šioje temoje ir parašyti savo pranešimą? Prisijungti »