eMatematikas Prisijunk Forumas Egzaminų užduotys ONLINE testai

Trikampis su pusiaukampine ir jos atskirtos dalies ploto apskaičiavimas


Gal kas galėtu pagelbėti, jau gal pusvalandį sėdžiu prie šio uždavinio, bet niekaip negaunu teisingo atsakymo kurie yra surašyti.

http://www.part.lt/img/02e0ab228be65815f604ef9bc5a07142698.png

Tai savybė būtų [tex]\frac{m}{n}=\frac{b}{c}[/tex] ar kažką ne apie tai galvoju?

b, c - trikampio kraštinės
m, n - atkarpos, į kurias pusiaukampinė padalija kraštinę a

Taip, tai ši savybė. Tačiau svarbu teisingai pritaikyti šią savybę, negalime bet kaip paimti tų formulėje minimų atkarpų ilgių santykių.

pakeista prieš 6 m

Tai taip suprantu b būtų 14 cm, c - 16 cm, o tai m ir n tos atkarpos į kurias dalija pusiaukampinė tai čia gaunasi, kad dalija tuos 6 cm?

Taip, bet kaip sakiau svarbi tvarka. Taigi pagal tavo b ir c pasirinkimą gauname, kad m=BD, n=CD ir jokiu būdu ne atvirkščiai.

pakeista prieš 6 m

Tai dabar padarydamas gaunu, kad mano BD - 2.625, o CD - 3,4285. Gali būti tokios skirtingos reikšmės?

Tai aš skaičiuoju, kad [tex]\frac{BD}{3} = \frac{14}{16}[/tex] , o po to [tex]\frac{3}{CD} = \frac{14}{16}[/tex]. Ar čia reikia įsistatyti visiškai kitokius skaičius, nes aš supratau jog jei dalija tas pusiaukampinės atkarpas tai vadinasi po 3, nes visas CB yra 6

Tai mūsų nežinomieji yra BD ir CD. Tai kaip apskaičiuoti vieną iš šių kraštinių, jei tik žinome, kad CB - 6 cm, bet apskaičiuoti reikia žinoti vienos iš tų kraštinių, bet kaip suprantu jas nedalija lygiai pusiau.

Iš pusiaukampinės savybės tu susižinai kokiu santykiu yra dalijama 6 cm ilgio kraštinė.

pakeista prieš 6 m

Bet kaip vistiek gaunasi toks kraštinės nelygios, nes atsakymas kaip ir su kableliu, nes iki šiol laužiu galvą, bet taip ir nesuprantu kaip galima padalyti tas kraštines nors ir pritaikant pusiaukampinių savybė?

Nori sudalyvauti šioje temoje ir parašyti savo pranešimą? Prisijungti »