eMatematikas Prisijunk Forumas Egzaminų užduotys ONLINE testai

Algoritmavimas. Tekstinis uždavinys


Taigi gavau sunkoka uzduotele tai noriu paprasyti siokios tokios pagalbos,gal kas turi minciu kaip uzrasyti tai blokine schema ar kazka panasaus?

Duotas studentu sarasas:pirmame stulpelyje sarasytos pavardes,antrame-vardai,kituose-praleistu atitinkamu dalyku paskaitu kiekis.Nustatykite,kurio dalyko paskaitu praleista daugiausiai ir kiek ju praleista,Sudarykite sarasa studentu,praleidusiu bent puse sio dalyko paskaitu.

romasasssTaigi gavau sunkoka uzduotele tai noriu paprasyti siokios tokios pagalbos,gal kas turi minciu kaip uzrasyti tai blokine schema ar kazka panasaus?

Duotas studentu sarasas:pirmame stulpelyje sarasytos pavardes,antrame-vardai,kituose-praleistu atitinkamu dalyku paskaitu kiekis.Nustatykite,kurio dalyko paskaitu praleista daugiausiai ir kiek ju praleista,Sudarykite sarasa studentu,praleidusiu bent puse sio dalyko paskaitu.


Sveikas,
Galėčiau padėti (nors ir tingiu paišyti), tačiau, prašau pateik sąlygą tiksliai, nes:
1. rašai, kad duota "..kituose-praleistu atitinkamu dalyku paskaitu kiekis" ir prašai "Nustatykite,....kiek ju praleista". Prašai nustatyti tai, kas jau duota.
2. Norint nustatyti ar praleista pusę paskaitų, reikia žinoti kiek paskaitų buvo iš viso. Logiška, kad paskaitų kiekis atskiroms disciplinoms - skirtingas, todėl, manyčiau, turėtų būti kažkur paminėtas kiekvienos disciplinos paskaitų kiekis.
3. "Nustatykite,kurio dalyko paskaitu praleista daugiausiai ir kiek ju praleista". Čia norima matyti bendrai kurio dalyko paskaitos praleidžiamos daugiausiai visų studentų, ar norima matyti kuris studentas, kurią paskaitą praleidinėja daugiausiai? Jeigu norima matyti BENDRAI labiausiai praleidžiamą paskaitą visų studentų, tai kas yra "LABIAUSIAI" - ar didžiausias kiekis praleistų paskaitų, ar procentaliai kuri paskaita labiausiai praleidinėjama (tarkime Matematikos paskaitų buvo 50 viso praleista 5, Lietuvių - 10 - viso praleista 4. Šiame pavyzdy matematikos paskaitų praleista daugiau, tačiau procentaliai Lietuvių paskaita lankoma rečiau)
4. Ar reikia programinio kodo? Kokia kalba (VB, Pascal, C++ ar kt?)?
5. Kur padėti pradiniai duomenys? (excel lape?, access bazėj? txt faile?). Šitas klausimas reikalingas, jei reikės programinio kodo.

Geriausia būtų, jei pateiktum duotų duomenų fragmentą arba bent jau "headerį" - pirmąją eilutę.
Aš ją įsivaizduočiau taip:
Pavardė; Vardas; I_Paskaita; I_Viso; I_Praleista; II_Paskaita; II_Viso; II_Praleista; III_Paskaita; III_Viso; III_Praleista; ir t.t.

P.s. tikslaus disciplinų kiekio bei studentų kiekio žinoti nereikia, mes juos susirasim "bėgdami" per duomenis iki tuščios celės.




Jei čia užduotis tik apstrakčiai kažką žinoti apie blokinę schemą, tuomet pasiskaitinėk -> "googlej" ->"blokinė schema" ir pasirink paprastensį uždavinuką (tarkim pateik sąrašą skaičių nuo 1 iki 1000, kurie dalinasi iš 2, bet nesidalina iš 3)

pakeista prieš 11 m

Labas :)Salyga yra duota butent tokia kokia ir parasiau,toke salyga paruose destytoja. Programavimo kodo nereikia.manau kad norima cia matyt bendrai kurio dalyko paskaitos praleidziamos daugiausiai visu studentu ir kiek tu paskaitu praleista is viso.tai cia tas kad parasyta kad duotas praleistu paskaitu kiekis tai tarkim turim 20metematikos praleistu ir 15fizikos tai turi but tokia formule kuri parodytu kokia paskaita labiausiai praleidziama ir kiek tu paskaitu praleista

Praiteruoji pro visus studentus ir skaičiuoji jų praleistų paskaitų kiekį. Galiausiai kai pereini visus studentus, praiteruoji pro kiekvieno dalyko praleistų paskaitų kiekį ir išspauzdini didžiausią.

pakeista prieš 11 m

Nori sudalyvauti šioje temoje ir parašyti savo pranešimą? Prisijungti »