eMatematikas Registruotis Ieškoti

Kaip sudauginti šaknis, kai jos yra pošaknyje?

Skaičiavimai   Peržiūrų skaičius (10736)

Sveiki.
Nežinau ar čia pataikiau, bet noriu paklausti del šaknų.
³√6√5

√5³√6

³√5√6

√6³√5

Gal kas gali paaiškinti kaip spręsti tokius, kai tos šaknys yra pošaknyje (nemoku tiksliai paaiškint, bet manau esmę supratot)? Čia 11 kl. kursas.
Ačiū.

0

1. [tex]\sqrt[3]{6\sqrt{5}}=\sqrt[3*2]{5*6^2}=\sqrt[6]{180}[/tex]
2.[tex]\sqrt{5\sqrt[3]{6}}=\sqrt[2*3]{6*5^3}=\sqrt[6]{750}[/tex]
3.[tex]\sqrt[3]{5\sqrt{6}}=\sqrt[3*2]{6*5^2}=\sqrt[6]{150}[/tex]
4.[tex]\sqrt{6\sqrt[3]{5}}=\sqrt[2*3]{5*6^3}=\sqrt[6]{1080}[/tex]

0

Nop

1:

³√6√5   

tarkim  tai yra lygu skaiciui  s  tada atgal(siaip tai nereikalinga,cia kad suprastum tik)

viska pakelkim kubu              s^3 = 6 * 5^3/2            ,tada  s = KubineSaknis(6 * 5^3/2) 

5^3/2      bus √125      ,o  6 = √36  ,tai :          KubineSaknis(saknis(36*125))  =  SestojiSaknis is 4500



Sunkesnis atvejis:

Check  https://www.ematematikas.lt/upload/uploads/40000/5500/45833/thumb/p1858u7eel1pau1629hsdncqo5h1.png

Paskutinį kartą atnaujinta 2013-09-22

0

Sveikas, Mantis3728!
Matau esi puikiai susipzines su saknimis ir veiksmais su jomis. Gal tada galetum paaiskinti viena savo sprendimo vieta?

[tex](s)^3=(\sqrt[3]{6\sqrt{5}})^3[/tex] [tex] \Rightarrow[/tex]  [tex]s^3=6*5^{\frac{3}{2}}[/tex]?

Paskutinį kartą atnaujinta 2013-09-22

0

Labas

Gaunasi  s^3 = saknis(36*125) ,nes  6  = saknis(36) ,o saknis is 125 = 5^3/2        =  sestoji saknis is 4500  ,nes sudauginam  2*3  (saknies saknyje rodikli su saknies rodikliu)

https://www.ematematikas.lt/upload/uploads/40000/5500/45851/thumb/p185acp5cldtr169spnn120cck1.png

0

Mhm... o as maniau, kad [tex]s=\sqrt[3]{6\sqrt5}[/tex] pakelus treciuoju laipsniu gaunamas toks ats.: [tex]s^3=6\sqrt5[/tex]. Ko gero, tu teisus, todel nedrisiu su tavimi gincytis. :)

Paskutinį kartą atnaujinta 2013-09-22

0

Turbūt abu skirtingus uždavinius sprendžiate.

0

(2√3-√27)²  kaip reikia sita isspresti labai prasau gal galetumete paaiskinti? :)

0

(2√3 - √27)² = (2√3)² - 2*2√3*√27 + (√27)² = 12 - 36 + 27 = 3

arba

(2√3 - 3√3)² = (-√3)² = 3

Paskutinį kartą atnaujinta 2013-11-14

0

labai labai AČIŪ uz sprendima bet noreciau paklausti is kur atsirado 36? :)
beto gal galetumete issamiau truputi parasyti kas kaip ir is ko atsirado labai AČIŪ :)

Paskutinį kartą atnaujinta 2013-11-14

0

Norėdami rašyti žinutes privalote prisijungti!

Matematikos testai www.ematematikas.lt/testai Pasikartok matematikos temas spręsdamas online testus!