eMatematikas Prisijunk Forumas Egzaminų užduotys ONLINE testai

Angliška Math24 forumo versija


Jau seniai turiu angliškos tinklapio versijos idėją. Tai būtų tas pats forumas, tik anglų kalba. Žinoma, kategorijos taip pat pasikeistų.
Kokia nauda iš tokios versijos?

Atsirastų užsieniečių, prijaučiančių matematikai.
Galbūt atsirastų įdomesnių uždavinių, o svarbiausia gal ir sunkesnių uždavinių.
Forume dalyvaujientiems lietuviams galimybė tobulinti anglų kalbos žinias.
Galimybė daugiau uždirbti iš reklamos.
Uždirbus daugiau iš reklamos, galima nuomotis galingesnius serverius.

Norių išgirsti jūsų nuomones. Prašom netylėt, galioja visiems, kurie prisijungia ;)

ta prasme turi ir visas temas išverstas į anglų kalbą?
įdomi mintis šiaip... tik įdomu ar pritrauktų, nes ganėtinai yra populiarių forumų anglų kalba.
o gal dar ir rusų padarom? vapšie kieti būsim :D

Gera mintis, aš už!(nors su anglu lb ir nedraugauju) Tiesa, jų matematine notacija kiek kitokia.. Lietuviai kiek pastebėjau labiau į Rusišką, Prancūzišką, Vokišką žymėjimą linkusi. Anglai tokie pasipūtėliai, savo taisyklėm viska daro, bet gal tai nesukels problemų :)

Mirtiseta prasme turi ir visas temas išverstas į anglų kalbą?
įdomi mintis šiaip... tik įdomu ar pritrauktų, nes ganėtinai yra populiarių forumų anglų kalba.
o gal dar ir rusų padarom? vapšie kieti būsim :D

Ne, tai būtų šviežias forumas. Rusų irgi galėtų būti ir būsim "vapšie" kieti :D
variableGera mintis, aš už!(nors su anglu lb ir nedraugauju) Tiesa, jų matematine notacija kiek kitokia.. Lietuviai kiek pastebėjau labiau į Rusišką, Prancūzišką, Vokišką žymėjimą linkusi. Anglai tokie pasipūtėliai, savo taisyklėm viska daro, bet gal tai nesukels problemų :)

Ir kodėl nedraugauji?
Man kartais susidaro įspūdis, kad LT jau kaip kokia paranoja dėl anglų kalbos, viešajame transporte visi tik angliškai šneka, atseit treniruojasi, o lietuviškai net rašyt nemoka, mūsų forumas puikus to pavyzdys.

Jo, pas anglus tikrai kitaips viskas, pridėčiau dar ir JAV. Pas juos prikurta visokių teoremų ir beprasmių formulių, kurių naudingumu tikrai abėjoju

Niekad jos rimtai nesimokiau. Anglų suprasti tai suprantu neblogai, bet to neužtenka pasakyti, jog gerai moku, žinant kita pusę.. :)
Sutinku, yra kažkokia paranoja.. bet manęs tai nestebina, stebintu jei kas šitaip pergyventu dėl lietuvių kalbos nemokėjimo :D kam ji reikalinga iš tikro.

Kada planuoji startuoti su šiuo projektu ? (tikiuosi LaTeX įrankinę pirmiau išvysim nei english versiją :D)

Kolkas tai tik planai dėl en versijos... Latex įrankis bus tikrai.

ir tipo reiks viską angliškai atsakinėt ir angliškai klausinėt? :D

kokia kalba paklaustų - tokia ir atsakinėtai :)
Aš palaikyčiau idėją - jau vien kad pažėt kas iš to gautųsi. Bet kaip ir minėjo - konkurencija bus didesnė, naujų narių įtraukimas - taip pat sunkesnis.
Ir offtopic'as: apie kokį notacijos skirtumą čia kalbat? Apibrėžimo sritį žymi ne D, o P raide? :D Kartais pasivaidenu http://www.sosmath.com/CBB/ ir http://www.physicsforums.com/ ir nepastebėjau jokių notacijos skirtumų, arba jie tokie nežymūs, kad nesukelia jokių problemų. O šiti forumai, rodos, yra didžiausi matematikos ir fizikos forumai ant svieto ir te rašo tiek fricai, tiek varliaėdžiai, tiek sovietai, tiek kitaicai ar amerikancai :D
antra offtopic banga: mane šiame forume labiau užknisa ne tai kad nėra sunkesnių uždavinių (tam yra uždavinynai), o tai, kad metai iš metų prašantieji pagalbos tesugeba parašyti uždavinio sąlygą ir nieko daugiau. Po kurio laiko pradeda atrodyti kad bendrauji ne su žmonėmis, o su kažkokiais atstiktinių uždavinių generatoriais :(

Mirtiseir tipo reiks viską angliškai atsakinėt ir angliškai klausinėt? :D

Žinoma anglų.
puodžiuskokia kalba paklaustų - tokia ir atsakinėtai :)
Aš palaikyčiau idėją - jau vien kad pažėt kas iš to gautųsi.

Panašiai ir aš galvoju, galbūt kelių metų bėgyje ir išsivystytų nedidelė, bet tikslinė bendruomenė, jei ne, tai ne...
puodžiusantra offtopic banga: mane šiame forume labiau užknisa ne tai kad nėra sunkesnių uždavinių (tam yra uždavinynai), o tai, kad metai iš metų prašantieji pagalbos tesugeba parašyti uždavinio sąlygą ir nieko daugiau. Po kurio laiko pradeda atrodyti kad bendrauji ne su žmonėmis, o su kažkokiais atstiktinių uždavinių generatoriais :(

Žiauriai geras pastebėjimas ;) Kažkaip norėtųsi platesnio bendravimo, atsakymų ieškojimo, pasidalinimo savo sukaupta patirtimi. Taip pat trūksta kitokio formato temų: apie fiziką, mokslą, studijas, šiaip paprasto pasibendravimo. Kaip padaryti, kad tai atsirastų?

kai aš anksčiau floodindavau, tai pykdavo čia :D va ir buvo pasibendravimas...

Nori sudalyvauti šioje temoje ir parašyti savo pranešimą? Prisijungti »