eMatematikas Prisijunk Forumas VBE užduotys ONLINE testai

Ar gerai išspręstas uždavinys?


Viename futbolo turnyro pogrupyje dalyvauja 6 komandos, kurios po vieną kartą sužaidžia su kiekviena kita komanda. Futbole, kaip įprasta, už pergalę skiriami 3, už lygiąsias – 1, už pralaimėjimą – 0 taškų. Pirmąsias tris vietas užėmusios komandos patenka į tolimesnį varžybų etapą („išeina iš pogrupio“). Kiek mažiausiai taškų gali būti surinkusi į tolimesnį varžybų etapą patekusi komanda („išėjusi iš pogrupio“ komanda)?

Man gavosi atsakymas, kad maziausiai tasku komanda, kuri patektu i tolimesni etapa, galejo surinkti 4. Gal galit pasakyti ar cia geras atsakymas, o jei ne paaiskinkite kodel. Aciu.

Šiaip į LJMM jau iki spalio 22 d. reikėjo išsiųst. :D

pakeista prieš 11 m

lukasmŠiaip į LJMM jau iki spalio 22 d. reikėjo išsiųst. :D
Ha! Zinau, bet galima veluoti. Ar tu sprendei sita 5 uzduoti irgi?

Sprendžiau.

Nu gerai, tai atsimeni kazka? Ar tiek gavai?

Savo atsakymų nesakysiu, bet į tolesnį etapą patekusi komanda galėjo surinkti dar mažiau taškų.

Ir patariu kitą kartą nevėluot.

Whateva, nesakyk. As zmonems negailiu ir visu uzdaviniu atsakymu su sprendimais. Ir ne po karta. Nezinau ar tikrai maziau uz 4 gali buti.. Man sakydavo ir anksciau kas dar mokesi ljmm ka as cia sprendziu ir nusisneku, mat pas kitus kitaip viskas.. nors vienintelis gaudavau pilnus taskus.

Kažin kas būtų, jei pirmos dvi komandos surenka 15 ir 12 taškų, tarkim;D. O likusios keturios visos tarpusavyje sužaidžia lygiosiomis;D Tada man gaunasi kad ir 3 taškų užtenka, bet kaip kas išeis iš pogrupio neįsivaizduoju;D

Iš tų tris taškus surinkusių komandų viena kažkuri išeis iš pogrupio. Jei netikėt - pažiūrėkit 4 pavyzdinį uždavinį!

pakeista prieš 11 m

Nori sudalyvauti šioje temoje ir parašyti savo pranešimą? Prisijungti »