eMatematikas Prisijunk Forumas Egzaminų užduotys ONLINE testai

C++ programos vykdymo laikas


Labas vakaras,

galbūt kas nors žinote kokios funkcijos c++ kalboje naudojamos apskaičiuoti programos vykdymo laikui, ar kokiai nors programos daliai?

C kalboje galima naudoti funckiją clock(), kuri gražina visą programos sunaudotą laiką (tik ne sekundėm, o kitais vienetais, norint gauti sekundes reikia padalinti iš CLOCKS_PER_SEC).
Jei reikia tik kažkurios progamos dalies, prieš ją vykdant reikia išsisaugoti clock() reikšmę ir įvykdžius paskaičiuoti skirtumą naujos clock() reikšmės su sena.

Labai ačiū.

Pasinagrinėjau funkciją clock().
Jei kam dar aktualu, tai šiai funkcijai panaudoti reikia atsidaryti biblioteką:
#include<time.h>

pakeista prieš 13 m

Su šita funkcija tik yra problema, kad labai trumpo programos vykdymo laiko su ja neišeina išmatuoti, todėl ji pvz. nuspręsti kuris iš kelių algoritmų greitesnis, jei tarp jų nėra akivaizdaus skirtumo, dažnai netinka.

Ir dar norėčiau pridėti, kad šita forumo dalis apie programavimą nelabai aktyvi.. tai jeigu ką nors suprogramuosi - įdėk ir kietiems pasižiūrėti :)

Aš pats turiu kelias įdomias programas, kada nors galbūt čia įkelsiu.

Na matai, kad mano programos labiau susijusio su matematika nei su programavimo kalbos įdomesnių funkcijų panaudojimu.
Kad ir pavyzdžiui, ieškojau algoritmo kaip tris plokštumos taškus išvardyti prieš laikrodžio rodyklę. Surasti buvo sunku, bet kai sumasčiau, tai realizuoti ją C++ kalba tikrai nebuvo sudėtinga.

Man būtų įdomu ir ypač todėl, kad susiję su matematika, aišku jei dar paaiškintai ir aš suprasčiau :)

Nori sudalyvauti šioje temoje ir parašyti savo pranešimą? Prisijungti »