eMatematikas Registruotis Ieškoti

Dviejų iracionaliųjų reiškinių sandauga

Skaičiavimai   Peržiūrų skaičius (62)

√(2+(√2+(√2+...)))=m      √(2-(√2-(√2-.....)))=n    Apskaičiuokite  m×n

0

Atsakymas: 2

Paskutinį kartą atnaujinta 2021-09-30

0

Sprendimas:  m²=2+√(2+(√2+(√2+...)))    m²=2+m    m²-m-2=0  m=2  arba  m=-1  m>0 m=2      n²=2-n      n²+n-2=0        n=1  arba  n=-2    n>0    n=1    m×n=2×1=2    Ats: 2

0

Norėdami rašyti žinutes privalote prisijungti!

Matematikos testai www.ematematikas.lt/testai Pasikartok matematikos temas spręsdamas online testus!