eMatematikas Prisijunk Forumas Egzaminų užduotys ONLINE testai

Formulė, išreiškianti daiktų stabilumą


Sveiki, nesu tikras ar būtent čia rašau ir ar mano temos pavadinimas atspindi klausimą, tad parašysiu tiksliai ko norėčiau gauti:
Iškilo toks noras - apskaičiuoti ar siena nesugrius nuo savo pačios svorio. norėčiau sužinoti formulę, pagal kurią galėčiau įvedęs medžiagos tankį svorį ar dar ką nors (nes medžiaga nėra tradicinė,priklauso nuo aplinkos ir abejoju ar turės kokį nors koeficientą), konstrukcijos aukštį plotį bei kitus duomenis, ir sužinočiau ar ta konstrukcija stovės.
Jeigu tai kažką keičia tai reikia : paprasto stačiakampio formulės, cilindro, apskritimo.
tiktų ir kokia nors programa, ar dar kas nors. nes aš neįsivaizduoju kur ir kaip ieškot to. Ačiū labai.
P.S. ir jeigu tia įmanoma, tai kad įmanoma būtų pridėti papildomą svorį.

Stabilumo sąlygą išreiškiama tuom, jog visų jėgų ir jėgos pečių (vieno taško atžvilgiu) suma lygi nuliui. Bet sulūžimas nuo savo paties svorio kaži ar turi kokią vieną formulę, bo man taip rodosi kad nuo per daug dalykų tatai priklauso. pasiimk bet kokį daiktą po ranka esantį ir pamislik kaip jis elgtųsi spaudžiamas - viena kryptim jei spausi gali greit sulaužyt, kita - sunkiau. Priklauso tai nuo geometrijos, o šitai įrašyt kaip kažkokį x į formulę tai ką žinau (bet aš mažai ką žinau - tad tai ne rodiklis ;D ).
o jei kokį paprastą objektą turi, kaip pavyzdžiui strypą belen kokį, tai gali labai elementoriškai apskaičiuot slėgimo jėgą atsirandančią dėl pačio strypo svorio kurioj nors horizontalioj plokštumoj tame strype. tada jei tas tavo strypas yra iš molio, ir žinai kad molis pradeda trupėti (nežinau koks tinkamas žodis) esant ten kokiam X slėgiui (Niutonai į metrą), tai gali ir taip paskaičiuot ar atlaikytų... nu vienžo, pavartojau pakankamai daug žodžių praktiškai nieko nepasakydamas ;D

Nori sudalyvauti šioje temoje ir parašyti savo pranešimą? Prisijungti »