eMatematikas Prisijunk Forumas VBE užduotys ONLINE testai

Forumo stilius, išdėstymas ir atvaizdavimas


Ar daug narių būtų už tai, kad forumas būtų panašesnis į http://mathoverflow.net/?

Ar vis dėlto dabartinis apipavidalinimas geriausias?

Man asmeniškai dabartinis daug mielesnis. Kitas atrodo toks perkrautas, nors gal ir patogesnis - niekada nesinaudojau.

O aš atvirkčiai, nors ir netaip dažnai čia užsuku, esu už naujoves.

Visiems jau atsibodęs  tas primityvus forumo išdėstymas. Jis turbūt dabar pasiteisina tik tada, kai forumas nėra toks specializuotas (pvz supermama,kur temos apie viską). Sutikite, kad matemtikos/life science mokslų sritis yra gan siaura, todėl, kas būtų gaunama iš tokio tipo svetainės:

1) Kol kas Lietuvoje dar nesu pastebėjusi 'reddit' tipo (to "flow") forumo (bet aš nesu aktyvi forumų naudotoja, todėl negarantuoju), todėl būtų šiokia tokia naujovė lietuviškame internete
2) Ta "up/down vote" sistema galėtų padėti atsirinkti "įdomesnius"/"naudingesnius" klausimus (up vote'inant juos) ir kažkiek apriboti "OMG KAS IŠSPRĘS MANO MATKĖS NAMŲ DARBUS!??????!!!! problemą - downvote)
3) Kiekvienam klausimų grupei priskyrus spalvą (man atrodo,taip ir yra tame mathOverflow), tarkime, aritmetika - raudona, funkcijos - žalia ir t.t. ir galbūt net vartotojui leidus galimybę pagal spalvas pasirinkti į kurį klausima norima atsakyti/kur jį užduoti, būtų išlaikoma šiokia tokia struktūra, o ir atsakinėtojai galėtų netgi specializuotis tam tikroje grupėje
4)Kaip ir minėjau,aš nesindoju tuo "MathOverflow", bet atrodo, kad galima tuos klausimus užduoti neprisiregistravus, kas, mano nuomonė, nėra taip blogai. Neseniai skaičiau straipsnį, kad el.parduotuvėse įdiegus "1-step" pirkimą, kuris nereikalauja registracijos, pardavimų skaičius žiauriai išaugo - turbūt sutiksite su manimi, kad registracija "nervina". Pavyzdžiui,  būtų galima padaryti (aišku,aš taip sakau,nes neįsivaizduoju, kaip tai veikia iš programavimo pusės, gal net neįmanoma išvis :D), kad žmogus pirmą klausimą galėtų užduoti neprisiregistravęs, o ateities klausimams reikėtų registracijos - gavęs atsakymą į savo klausimą, pamatytų, jog forumas duoda naudos, todėl jam verta registruotis)

Čia turbūt galima ir daugiau prigalvoti visokių idėjų ir kodėl verta atnaujinti forumą/svetainę. Reikėtų nepamiršti posakio: "Be progresijos visada yra regresija" - gyvenimas nestovi vietoje, todėl jei neini į priekį, tiesiog eini atgal.

Gal truputį dabar pradėsiu diskusija ne į tą temą, bet, kaip sakoma, tik diskusijose gimsta tiesa.

Kažkada jau esu rašiusi apie tai (http://www.ematematikas.lt/forumas/post29245.html#p29245 - paskutinė pastraipa), kad jei forumui/puslapiui trūksta norinčių mokytis narių (pabrėžiu - ne "chaliafčikų"), reikia juos sudominti - "kurti" pamokas KAIP išspręsti vieno ar kito tipo uždavinius. Bet reikia rašyti išsamiai ir naudingai, jog straipsniai taptų viral'iniai - pats mokinys (ar net mokytojas) juo noriai dalintųsi su savo draugu, duotu nuorodą į jį.

Taip pat galima organizuoti "WEBinaras/KLAUSK-ATSAKYSIU/KONFERENCIJA" tipo renginius svetainėje, kurie,jei gerai išreklamuoti, turbūt būtų populiarus prieš egzaminus (VBE, PUPP). Kaip aš įsivaizduoju?  Turbūt sutiksite su manimi, jog nevisi gali mokėti didelius pinigus repetitoriams prieš laikant egzaminus, todėl už simbolinį mokestį (pirmą, turbūt, reikėtų padaryti nemokamai, kaip 'taster'į', kad suvoktų, kas tai yra), tarkime, 3 eurus, jie galėtų sudalyvauti "kartojimo" interniatiname renginyje. Kas nors (čia, turbūt sunkiausia užduotis:D) iš senbuvių narių, tame renginyje praverstų "kartojimo pamoką" tam tikra tema, kurioje būtų primenama teoriją, parodoma, kaip sprendžiami vieni ar kiti uždaviniai ir t.t. Čia, aišku, reikia savanorių, gebančių aiškinti uždavinius, bet jei tokie renginiai būtų sėkmingi, galbūt net galima kažkokią dalį pelno paskirti "mokytojui".

Aš, pavyzdžiui, šį forumą įsivaizduoju kaip platformą bendruomenei, kuriai svarbu matematiniai pasiekimai, todėl apsiribojimas tik forumu, mano supratimu, nėra taip itin gerai.

Savaime suprantama, kad tokioms idėjoms ir tolimesniam forumo vystymui reikia pinigų. Aš taip suprantu, kad turbūt Vitalijus neturi tam tiek laiko, ypač tada, kai jis negauna jokio atlygo ir, turbūt, už viską moka pats. Čia tik mano pamąstymai, bet galbūt reikėtų susisiekti su kokiomis organizacijomis, siekiančioms "ugdyti" protingą visuomenę ar net gal pamąstyti apie ES projektą (jei norima užsiimti rimčiau, pavyzdžiui https://www.smm.lt/uploads/documents/es_parama/9_2_1.pdf  , pirmas punktas). Ką galima tokioms organizacijoms/įmonėms pasiūlyti:

1) "Socialiai atsakingos įmonės vardą"
2) Reklamą forume
3) Galbūt kažkokių renginių organizavimas, kur gabiausi nariai (11tokai,abiturientai) galėtų susitikti su vienos ar kitos įmonės atstovu, a la kažkoks "motyvacinis" susitikymas, kurio nauda įmonėi - vėlgi reklama (tarkime, straipsnis delfi.lt pilietyje, 15min įkrauk ir tt)

Galbūt tų organizacijų/įmonių parama nevisada galėtų būti piniginė/materialinė - galbūt kažkas galėtų pasiūlyti firminius puodukus, marškinėlius, rašiklius, liniuotes whatever, kuriuos būtų galima panaudit organizuojant konkursus, skatinant aktyviuosius narius (tarkime, daugiausiai pliusų kovo mėn surinkęs narys (labiausiai prisidėjęs prie forumo vystymo) gauna tą ir aną; išsprendęs sudėtingiausia administracijos sugalvotą užduotį gauna tušinuką dovanų). Atrodo smulkmena, tiesa? Bet, deja, reikia pripažinti, kad esame materialioji visuomenė, kuriai svarbu už darbą gauti kažkokį paskatinimą.

Taip pat kalbant apie forumo populiarinimą, reikėtų galbūt susisiekti su "matematikos konkursų/olimpiadų" organizatoriais ir paprašyti, kad jų renginių metu būtų išdalinta kažkoks popieriukas gražiai atrodantis su kvietimu prisijungti į ematematikas.lt forumą.

Kaip ir minėjau - čia reikėtų gan neblogio įdirbio ir žmonių "atsidavimo", kad būtų pinigų net ir paprasčiausiam forumo/svetainės "atgvainimui". Vėlgi, čia Tau savęs pačiam reikėtų paklausti - ko nori iš šios svetainės? Ar nori, kad ji būtų itin žinoma Lietuvoje? ar Tau gerai, taip, kaip yra dabar (ir aš nesakau,kad dabar yra blogai, nes jei būtų - niekas nesilankytų, todėl žmonės tikrai gauna naudos sau)? Abiejais atvėjais, reikia turėti kažkokią tai strategiją - KAIP pritraukti narius, KAIP forumas gyvuos? KAS yra auditorija? KODĖL žmonėms verta čia lankytis?Ar verta forumui plėstis? Kaip pats sau atsakysi į tokius ir panašius klausimus, turbūt ir nuspręsi, kuria kryptimi šis forumas turi eiti. Mes, paprasti vartotojai, galime tik išreikšti savo nuomonę ir pasisiūlyti padėti.

Aš suprantu, kad čia viskas, galbūt, skamba per daug utopiškai ir tikrai suvokiu, kad vienas viso to, turbūt, nepadarysi, bet man tikrai norėtųsi matyti šį forumą "gyvą", su inotyviu požiūriu ir sėkminga ateitimi, todėl ir dalinuosi savo 'brainstorm'u' ir kviečiu tolimesnei diskusijai.

p.s atsiprašau už labai ilgą pranešimą ir klaidas,jei tokių bus, nes post'o antrą kartą neskaičiau

Nelabai aišku kokius elementus iš to tinklapio norima pasiimti. Ar norima padaryti, kad pagrindiniame puslapyje būtų naujausi klausimai? Kad jie būtų su tagais? Kad galima būtų upvotinti/downvotinti tiek klausimus, tiek atsakymus?
Neretai lankausi panašiose tinklapiuose kaip http://stackoverflow.com/ (ir matematiniame variante tenka apsilankyti). Sistema man patinka, norėtųsi ir čia panašios, tik nežinau ar vidutinis vartotojas pakankamai kantrus/protingas, kad viską darytų pagal taisykles, nes kitaip turbūt gautųsi netvarka. Temos pavadinimas bet koks, tagų nėra, nebent jie būtini (ir tai turbūt neretai būtų pasirenkami blogi tagai), klausimai būtų tokios formos "*uždavinio sąlyga* PADĖKITE" ir t.t. Nors gal ir nereikia mokiniams taikyti tokių "aukštų" standartų kaip tokiuose tinklapiuose, nes kitaip gali likti tuščias forumas :D.

Man patinka koks yra, o dėl plėtros aišku kažką galima keisti, nors užsienietiškų nebandžiau.
Gal galima būtų sudėti raktažodžius, ar kažkokį detalesnį klasifikavimą kad atsakantieji (ne klausėjas, o gal net ne bet kurie atsakantieji) galėtų papildomai klasifikuoti klausimą. Tada gal galima būtų patogiau ieškoti, nes dabar kartais nelabai į temą patalpinama, o jei greitai nerandi ko nori, tada kuriami klausimų / atsakymų dubliai, nuorodos į panašius atsakymus, arba klausimas lieka be atsakymo (nes gi jau nesenai į tokį atsakinėjome :)).

Aš gal kvaila, bet kaip ikelti paveiksliuką ar foto? kokiu čia principu?

Susirandi tinklapį talpinantį paveiksliukus. Įkeli paveiksliuką tenai. Šitame forume įkeli tik nuorodą į aname tinklapy patalpintą paveikslėlį.

Sveiki.

Man reikėtų sukurti tokio tipo medį kaip nuorodose.

http://www.darwintsun.com/FAMILY-TREE-WING-TSUN/

arba

http://www.techno.org/electronic-music-guide/ (tik man nereikia flasho)

Gal matėt kur nors ką nors panašaus (google jau ieškojau, bet nieko ypatingo neradau) ar žinot su kokia programa lengvai galėčiau tai būtent padaryt pats? Tik ne MS Paint :)

Šakose būtų atvaizduojami automobiliai su jų modeliais.

Ačiū!

Nori sudalyvauti šioje temoje ir parašyti savo pranešimą? Prisijungti »