eMatematikas Prisijunk Forumas Egzaminų užduotys ONLINE testai

Įdomios mintys/frazės apie matematiką


If people do not believe that mathematics is simple, it is only because they do not realize how complicated life is.  John von Neumann

pakeista prieš 11 m

Life is not that complicated. You get up, you go to work, eat three meals, you take one good shit and you go back to bed. George Carlin
;]

Kiekviename moksle yra tiek tiesos, kiek jame yra matematikos.
Imanuelis Kantas

house_martinLife is not that complicated. You get up, you go to work, eat three meals, you take one good shit and you go back to bed. George Carlin
;]

Geras atsakas :) Man visada kai kas nors argumentuoja cituodamas žymaus žmogaus mintis atrodo nepagrįstai, nes dažnai glima rasti kitą posakį apie tą patį dalyką teigiantį priešingai.

Susitariam, kad kas paskelbia frazę turi apie ją parašyti savo nuomonę ir truputį paanalizuoti.
Pradėsiu aš.
"If people do not believe that mathematics is simple, it is only because they do not realize how complicated life is." Man asmeniškai patiko gan netikėtas palyginimas - matematikos prieš gyvenimo sunkumus (sakoma, kad toks sugebėjimas prasmingai apjungti įprastai tarpusavyje nesisiejančius reiškinius parodo aukštą intelektą). Aš galvoju, kad tikrai, matematikos problemos yra ne tokios reikšmingos kaip problemos gyvenime, kurias išspręsti gali būti sunkiau ir svarbiau. Dar ši frazė kažkiek atskleidžia kartais galbūt perdėtą matematikos vaizdavimą kaip kažką ypatingai sunkaus (nekalbant apie tai, kuo užsiima profesionalūs matematikai), gali būti, kad tai paprasčiausiai tėra savo ego demonstravimas.
Dabar house_martin eilė.

Physics is to math what sex is to masturbation
Richard Feynman
Keistokas susitarimas ;P Nemanau kad tos frazės/mintys yra tam kad būtų analizuojamos ar iš jų daromos išvados, ar dar blogiau - kaip pats sakei - jomis argumentuojama. Bet kad jau sutarei už mus visus... Trumpai - ką šito pasakymo autorius  norėjo pasakyti, manau yra tai, kad abejomis veiklomis galima užsiimti savo malunumui, bet viena jų gali duoti vaisių, kita - nelabai ;] (Jei kas nesupratot ;D) Ar tai tiesa - žinoma kad ne (kalbant apie matematiką ir fiziką, o ne...). Dabar mažai kas iš matematikos nėra naudojama fizikoje. Tiesą sakant net nelabai žinau kokia matematikos sritis nebūtų panaudota kokiai nors teorijai fizikoje aprašyti, bet aš mažai matematikos težinau ;]. Tad jei nori užsiimti fizika - turi gerai žinoti matematiką.
Beja, pats Feinmanas metė matematikos studijas motyvuodamas tuom, kad nematė praktinės matematikos naudos (jei tikėti wikipedija).

pakeista prieš 11 m

Jeigu čia būtų tema, kurioje tik paskelbtumėm frazes, tai ji greičiausiai greitai numirtų, nors taip greičiaisiai ir atsitiks, nes iš tikrųjų šiame forume labai nedau tikrai aktyvių narių, na bet užtat jie yra gan išskirtiniai žmonės ir todėl jų nuomonė gali būti dar įdomesnė nei pati frazė.
Lyginant fiziką su matematika, man atrodo fizika labiau susijusi su gyvenimu, bet nebūtinai ta prasme kaip pvz. šaldytuvo veikimo principo žinojimas, bet kur kas plačiau. Matematika tuo tarpu yra įrankis (gerai tinka angliškas žodis "tool" - "man is a tool-making animal").

R.Feynman'as apie socialinius mokslus:
[video]http://www.youtube.com/watch?v=IaO69CF5mbY[/video]

pakeista prieš 11 m

Mano nuomone, matematika - tai menas, fizika - tai filosofija.

pakeista prieš 11 m

The aim of science is to make difficult things understandable in a simpler way; the aim of poetry is to state simple things in an incomprehensible way. Paul Dirac

Nemanau, kad čia yra ką komentuoti :)

Nori sudalyvauti šioje temoje ir parašyti savo pranešimą? Prisijungti »