eMatematikas Registruotis Ieškoti

Iracionaliosios lygties sprendiniai

Skaičiavimai   Peržiūrų skaičius (72)

Išspręskite lygtį:  ³√(x+13)+³√(6-x)=1    ( Nurodymas : ³√(x+13)=m ;  ³√(6-x)=n )

0

Ats:  -21;  14

0

Sprendimas: m+n=1  m³+n³=x+13+6-x=19    m³+n³=(m+n)(m²-mn+n²)=m²-mn+n²=19        m=1-n      (1-n)²-n(1-n)+n²=19          n²-n-6=0        n=-2  arba  n=3        ³√(6-x)=-2      x=14        ³√(6-x)=3    x=-21    Ats:  -21; 14

Paskutinį kartą atnaujinta 2021-07-06

0

Norėdami rašyti žinutes privalote prisijungti!

Matematikos testai www.ematematikas.lt/testai Pasikartok matematikos temas spręsdamas online testus!