eMatematikas Prisijunk Forumas VBE užduotys ONLINE testai

Judėjimo uždaviniai 11-12 klasei. Padėkite įveikt!


1) Turistų grupė suplanavo dviračiais nuvykti iš Beržėnų į Šilėnus, važiuodami tam tikru pastoviu greičiu. Jeigu jie važiuotų 5km/h greičiau nei buvo suplanave, tai Šilėnus pasiektų 5 valandom ankščiau, o jeigu važiuotu 10km/h didesniu greičiu, tai Šilėnus pasiektų 8 valandom anksčiau. Kokiu greičiu turistai buvo suplanavę vykti iš Biržėnų į Šilėnus?

2) Iš miesto A į mietą B, esantį 105 km 40, atstumu nuo A, pastoviu v km/h greičiu išvažiuoja autobusas. Praėjus 30 min nuo autobuso išvykimo momento, iš miesto A ta pačia kryptimi išvažiuoja automobilis ir važiuoja pastoviu 40 km/h greičiu. Pavijęs autobusą, automobilis apsisuka ir tuo pačiu keliu bei tuo pačiu grečiu juda link miesto A. Raskite visas tas autobuso greičio v reikšmes, kuriomis esant automobilis grįžta į miestą A vėliau, negu autobusas atvažiuoja į miestą B. Atsakyma parašykite intervalu.

3) Šalia upės yra tokio pat ilgio plentas. Vienu metu iš taško A (upės kranto ir plento pradžios) pajuda mašina bei valtis į tašką B (upės pabaigą bei plento pabaigą). Atvykę į tašką B valtis ir mašina apsisuka ir grižta į tašką A. Kuri transporto priemonė atvyks greičiau į tašką A, jeigu žinome, kad valties greitis stovinčiame vandenyje yra lygus su mašinos greičiu važiuojant plentu. Atsakymą pagrįskite.

Nori sudalyvauti šioje temoje ir parašyti savo pranešimą? Prisijungti »