eMatematikas Prisijunk Forumas Užduotys Testai Pradžia

Kam lygi kauliuko tikimybė?


Du kartus metamas standartinis lošimo kauliukas. Kam lygi tikimybė, kad nors kartą atvirs arba penkios akutės, arba šešios akutės?

Gal kas galėtų atsakymą pasakyt? Gavau [tex]\frac{11}{18}[/tex]

[tex]A[/tex] - "išktiyo arba 5 arba 6"

patogiau ieškoti priešingo įvykio.
[tex]\overline A[/tex] - "neiškrito nei 5 nei 6"

[tex]\overline A_m=4 \cdot 4=16[/tex]
[tex]n=6\cdot6=36[/tex]


[tex]P(A)=1-P(\overline A)=1-\frac{16}{36}=\frac{5}{9}[/tex]

ats.:[tex]\frac{5}{9}[/tex]

pakeista prieš 13 m

variable[tex]A[/tex] - "išktiyo arba 5 arba 6"

patogiau ieškoti priešingo įvykio.
[tex]\overline A[/tex] - "neiškrito nei 5 nei 6"

[tex]\overline A_m=4 \cdot 4=16[/tex]
[tex]n=6\cdot6=36[/tex]


[tex]P(A)=1-P(\overline A)=1-\frac{16}{36}=\frac{5}{9}[/tex]

ats.:[tex]\frac{5}{9}[/tex]

Kodel [tex]\frac{16}{36}[/tex] ?

Todel kad nei 5 nei 6 neiskrito tai lieka tik 4. Ivykiai kiek zinau nepriklauso vienas nuo kito tai todel reikia daugint. Ar klystu?

pakeista prieš 13 m

Gerai, o kodel mano sprendimas blogas?
Tikimybe, kad iskris 5 arba 6 yra [tex]\frac{1}{3}[/tex]
Tada padauginu is 2, nes ivykiai nepriklausomi ir 2 metimai [tex]\frac{1}{3}[/tex]*[tex]\frac{1}{3}[/tex]
Ats:. [tex]\frac{1}{9}[/tex]

pakeista prieš 13 m

mendinskisGerai, o kodel mano sprendimas blogas?
Tikimybe, kad iskris 5 arba 6 yra [tex]\frac{1}{3}[/tex]
Tada padauginu is 2, nes ivykiai nepriklausomi ir 2 metimai [tex]\frac{1}{3}[/tex]*[tex]\frac{1}{3}[/tex]
Ats:. [tex]\frac{1}{9}[/tex]


tu čia suradai tik šias baigtis 55,66,65,56 o kur 16,26,36.... ?
jei jau taip skaičiuoji tadar turi būt:
2/6*2/6+2/6*4/6*2=5/9
kodėl taip yra reiks skaityti teoriją. aš geriau nepaaiškinsiu už knygas.

pakeista prieš 13 m

jei kaškas drįstat abejot, kitas būdas:

A - iškrito nors kartą 5
B - iškrito nors kartą 6
P(A)=11*36 (arba: 1-25/36=11/36, 25 nes 5x5 skaitant jog nė karto neiškrito 5 per du metimus... ir atimam iš 1 ieškodami preišingo įvykio bandyme)
P(B)=11*36 (analogiškai...)

mums reikia įvykio A∪B (arba A arba B)
kadangi įvykiai nesutaikomi, t.y. gali įvykti kartu. skaičiuojam su formule: P(A∪B)=P(A)+P(B)-P(A∩B)
P(A∩B)=2/36 (yra tik dvi baigtys per kurias iškrinta 5 ir 6 kartu - 5;6 ir 6;5)

P(A∪B)=P(A)+P(B)-P(A∩B)=11/36+11/36-2/36=5/9

Nori sudalyvauti šioje temoje ir parašyti savo pranešimą? Prisijungti »