Klausimas developeriams. Kaip skriptą padaryti visiems prieinama programa naršyklėje?
mathfux (+286)
Šiuo metu kuriu mokomąją matematikos priemonę, kuri palengvina funkcijų nagrinėjimą. Mano Python programos .py failas atrodo šitaip. Norėdamas jį paleisti atsidarau bet kurį Python interpretatorių savo kompiuteryje ir paspaudžiu ,,RUN''. Tada man iššoka toks Matplotlib braižyklės langas:
Šis langas yra interaktyvus, t.y. naudodamasis klaviatūra aš galiu įvedinėti taškus, pridėti spėjamus grafikus, automatinį braižymą ir kt.
Mano klausimas būtų: koks yra patogiausias variantas padaryti šią programą prieinamą interakcijai ne tik mano kompiuteryje, bet ir kiekvienam norinčiam?
Kol kas matau du variantus: kaip nors sugeneruoti .exe failą, kuris suinstaliuoja į vartotojo kompiuterį Python su reikiamomis bibliotekomis ir atidaro failą funkcijos.py arba patalpinti į internetinį puslapį. Labiau patiktų, aišku, puslapis.
puffybaba (+12)
Aš gana neseniai radau, tokias programas savo neretai naudojamoje Slackware distribucijoje. Kadangi prieeigos prie jos neturiu šiuo metu (tik OpenBSD), negaliu prisiminti įdomios trupmenų uždavinius generuojančios ir tikrinančios programos pavadinimo.
Nežinau dėl jų windowsinių portų, tačiau programos yra atviro kodo.
mathfux (+286)
Nepastebėjau ilgą laiką šio atsakymo. Įdomi iniciatyvą, nors, aišku, panašius dalykus galima pasiekti su Desmos ir Geogebra.
Kas liečia Python, tai yra tokia bibliotekėlė `py2exe`. Kažkada naudojau, bet rezultatais nelikau patenkintas. O šiaip, ką tik atėjo metas išsipildyt mano senai svajonei ir turėt veikiantį internete puslapį su kokiais tik nori appsais. Kaip tik pasileidau pabandymui: https://sqrtmath.herokuapp.com/
Buvo nelengva. Sėkmės receptas: $\text{Pycharm Professional aplinka} \times (\text{Git} + \text{GitHub} + \text{Dash(app)} + \text{Gunicorn} + \text{Heroku})$ ir turim pirmą veikiantį appsą websaite. Kas patyrę Python programistai, tas supras. Dabar, kai supratau, ką gali $\text{Dash}$ biblioteka, į jokius $\text{Matplotlib}$ imu nesidairyti.