a) P(A) = 16/17; Teisingas b) P(A) = 19/18; neteisingas, nes didesnis uz 1 skaicius? Ar kaip paaiskint? c) P(C) = -0,5; Sitas neteisingas, nes minusas? d) jei P(D) = 0,256, tai P(D) = 0,744; e) jei P(E) = 2/11, tai P(E) = 0,18; f) jei P(F) (pirmas f su bruksniu virsuj) = 0,8, tai P(F) = 0,02; g) jei P(G) (pirmas g su bruksniu virsuj) = 17/121, tai P(G) = 104/121? Padekit issprest sias uzduotys, nes tikrai nesuprantu, kaip cia paaiskint kurie yra neteisingi ir kodel. :)
Mille (+1531)
Limpulsa) P(A) = 16/17; Teisingas b) P(A) = 19/18; neteisingas, nes didesnis uz 1 skaicius? Ar kaip paaiskint? Taip, nes P(A): 0≤P(A)≤1 c) P(C) = -0,5; Sitas neteisingas, nes minusas?Taip, nes P(A): 0≤P(A)≤1 d) jei P(D) = 0,256, tai P(D) = 0,744; čia irgi su brūkšniu/? e) jei P(E) = 2/11, tai P(E) = 0,18; čia irgi su brūkšniu/? f) jei P(F) (pirmas f su bruksniu virsuj) = 0,8, tai P(F) = 0,02; ČIA PASISKAITYK APIE ATVIRKŠTINIUS ĮVYKIUS g) jei P(G) (pirmas g su bruksniu virsuj) = 17/121, tai P(G) = 104/121? ČIA PASISKAITYK APIE ATVIRKŠTINIUS ĮVYKIUS Padekit issprest sias uzduotys, nes tikrai nesuprantu, kaip cia paaiskint kurie yra neteisingi ir kodel. :)
Limpuls (+33)
Dekui, o d) ir e) su bruksniu virsuj :)
Mille (+1531)
LimpulsDekui, o d) ir e) su bruksniu virsuj :)
tai ten irgi paskaityk apie atvirkštinius įvykius
Limpuls (+33)
Tai d) ir e) neteisingi, nes priesingu ivykiu tikimybiu suma lygi 1. Pagal mane?
almostlow (+3116)
P(Ā) = 1 - P(A). Pagal sita ir ziuri teisingi ar ne.
pakeista prieš 13 m
almostlow (+3116)
D teisingas 1 - 0.744 = 0.256 , E ne nes 1 - 0.18 = 0.82 = 82/100 = 41/50
pakeista prieš 13 m
Limpuls (+33)
Tai f) neteisingas, nes 1 - 0,8 = 0,2, o mums reiktu gaut 0,02 kad butu teisinga ania? Po biski suprast pradedu jusu deka, aciu ;) bet g) jau niekaip nesuprantu...
almostlow (+3116)
Gi lygiai taip pat. g) 1 - 104/121 = 121/121 - 104/121 = 17/121 - teisinga.