eMatematikas Prisijunk Forumas Egzaminų užduotys ONLINE testai

Lengva programavimo užduotis c


https://www.ematematikas.lt/upload/uploads/20000/8500/28693/thumb/p17fu2nreh2lp2k11n4m1ekvr6a1.jpg

Jei galima parasykit koda ir kuo labiau isaiskinkite. Buciau labai dekingas.

O šią užduotį padarei? http://www.ematematikas.lt/forumas/topic5012-sveiki-ar-yra-kitas-1os-uzd-sprendimo-budas.html Nes tavo parašyta programa yra neteisinga.
Na, o čia tikriausiai nori, kad tu panaudotum ciklą for. Jame turėtum patikrinti kiekvieną keturženklį skaičių ir pažiūrėti ar jis yra dalus iš 3. Taip pat, jie tikriausiai nori, kad tu patikrintum ar skaičius dalus iš 3 išskaidęs tą keturženklį skaičių skaitmenimis, juos sudėjęs ir patikrinęs ar ta suma dalinasi iš 3. Gan kvaila, bet tai tave turėtų išmokyti naudotis ciklais ir panašiai... Kai skaidysi skaičių skaitmenimis, tai labai tikėtina (sunkiai be to apsieisi), kad kur nors parašysi "x / 10" ir "x % 10". Programos už tave, aišku, nerašysiu.

Valdai, tikrai dekui uz pagalba, bet programuoti as dar tik pradedu (savamoksliskai) ziurau YouTube pamokas ir bandau kazka daryti. Suprantu, kad stengiesi man paaiskinti, bet tikrai nelabai suprantu. Mane labiausiai glumina % zenklas. Zinau kad cia ji reikia naudoti, bet nesuprantu kodel ir kam jis reikalnigas. Kam programoje reikia liekanu?

O tu bandei sugalvoti kaip išskaidyti skaičių skaitmenimis? Na gerai, parašysiu programą, kuri išskaido keturženklį skaičių.
#include <iostream>

using namespace std;

int main()
{
    int x,sk1,sk2,sk3,sk4;
    cin>>x;
    sk4=x%10;
    x=x/10;
    sk3=x%10;
    x=x/10;
    sk2=x%10;
    sk1=x/10;
    return 0;
}

Kai padalini skaičių iš 10, tai dalybos liekana būna lygi paskutiniam skaičiaus skaitmeniui. Tam ir reikalinga operacija % . Paskutinį skaičiaus skaitmenį galima "numesti" padalinus jį iš 10 ir paėmus sveikąją dalį (t.y. naudoti / operaciją).

Aciu dabar galvosiu. Jei kas neaisku parasysiu. P.S tu pats gal programuotojas?

#include <iostream>

using namespace std;

int main()
{
    int y = 0;
    for(int x= 1000; x <= 9999; x++){
        if(x%3 == 0){
            y++;
        }
    }
    cout << y;
    return 0;
}

Nori sudalyvauti šioje temoje ir parašyti savo pranešimą? Prisijungti »