eMatematikas Prisijunk Forumas Egzaminų užduotys ONLINE testai

Liestinių skaičiaus nustatymas


Sveiki.

Paveiksle pavaizduotas funkcijos apibrėžtos atkarpoje [-4; 5], grafikas. Kiek yra šios funkcijos grafiko taškų, kuriuose šio grafiko liestinė yra lygiagreti su tiese y= x-5 arba sutampa su šia tiese. Atsakyme nurodykite tik šių taškų skaičių.

http://i65.tinypic.com/2dre254.jpg

Suprantu, kad f'(x) turi būti 1, kadangi lygiagrečios bus, kai krypties koeficientai bus lygūs. Išvestinė intervaluose (-3 ; -1) ir (1; 4) bus teigiama, o taškuose -3, -1, 1 ir 4 - lygi 0, tai kaip ir 4 taškai turėtų būti, kur ji lygi 1, bet atsakymuose nurodytas atsakymas 3, tai kaip nustatyti šiuos taškus?

Tai niekas nežinot?

Obliau, siūlyčiau apžiūrėti du dalykus: a) ar tikrai sąlygoje pasakyta, jog čia duotas funkcijos f(x) grafikas? Ar tik nebus taip, kad čia duotas funkcijos f(x) išvestinės grafikas? b) Ar tikrai atsakymas 3? Žinai, man dažnai taip būna, kad atsakymą ne tą nužiūrau, ypačiai jei iš kokio elementoriaus skaitau, bo tynai atsakymuose begalė skaičiukų primarmalinta būna. O žodelis išvestinė tokio surėdymo uždavinukuose irgi neretai pro akeles praslysta.

Ir atsakymą, ir sąlygą pertikrinau.
Tai matyt klaida sąlygoje arba atsakyme.
Ačiū

pakeista prieš 5 m

Nori sudalyvauti šioje temoje ir parašyti savo pranešimą? Prisijungti »