eMatematikas Forumas VBE užduotys Testai

Forumas

Loginis uždavinys su greičiais.

Olimpiados Peržiūrų sk. [2830]

Sveiki, besprendžiant savarankiškai sudėtingesnius uždavinius iškilo problemų, todėl reikia šiek tiek pagalbos..

Bėgimo takelyje tuo pačiu metu startavo du čiuožėjai, turėję įveikti s (m) distanciją. Kai nugalėtojas buvo pasiekęs finišą, kitam liko nučiuožti dar visą ratą. Nugalėtojas kiekvieną ratą įveikdavo a (s) greičiau negu pralaimėjęs sportininkas ir nučiuožė visą distanciją per t (min). Sportininkų greitis visada buvo pastovus. Raskite bėgimo takelio ilgį.

Kas ras laiko, būtų malonu, jeigu padėtumėte. Ačiū.

pakeista prieš 4 m

Iš seno, storo, įtariu caro laikų, matematikos uždavinyno.

Daugiau negu Pi, gal kokių nors minčių duos šis mano kažkada rašytas sprendimas apie sportininkų judėjimą ratu? http://www.ematematikas.lt/forumas/dvieju-sportininku-uzdavinys-susijes-su-judejimu-t11191.html

Bėgimo takelyje tuo pačiu metu startavo du čiuožėjai
Hmm...

purexlt, žvilgtelsiu. Tomai, kas neaiškaus ?

Viskas aišku, panašu tik man pasirodė keista, jog čiuožėjai startavo bėgimo takelyje, o ne čiuožimo.

Esmės nekeičia, Tomai :). Purexlt, viską tą aš buvau sugalvojes, uždavinys ne analogiškas, bet panašumų yra, tačiau sprendimas mano šio uždavinio nepaaiškėjo.

Kai nugalėtojas buvo pasiekęs finišą, kitam liko nučiuožti dar visą ratą. Nesuprantu kaip į sprendimą įdėt šią sąlygą..

Tai reiškia, jog kai nugalėtojas įveikė atstumą [tex]s[/tex] (m), tai kitas buvo įveikęs [tex](s-x)[/tex] (m), kur [tex]x[/tex]-takelio ilgis.

Man įsiveda 2 nežinomieji, kad ir kaip bespresčiau.

Nori sudalyvauti šioje temoje ir parašyti savo pranešimą? Prisijungti »