Lygiašonio trikampio perimetras lygus 18cm, o šoninė kraštinė 3cm trumpesnė už pagrindą. Apskaičiuokite a)pagrindo ilgį. b) aukštinės ilgį. c) Plotą
house_martin (+2322)
šoninė trikampio kraštinė pažymėta x, pagrindas y, aukštinė h. Sąlygą gali užrašyti taip:
1) 2*x+y=18 2) x=y-3
antrą lygtį įstatai į piramją ir išsprendi, gauni kad y = 8cm, o iš čia x = 5 cm.
Aukštinę h gali rasti iš Pitagoro teoremos:
h² = x²-(y/2)² gaunasi kad h = 3 cm.
O plotas kaip tikriausiai matosi iš paveiksliuko yra lygus S = h*(y/2)=3*8/2=12 cm²
pakeista prieš 15 m
Leyla (+8)
house_martin
šoninė trikampio kraštinė pažymėta x, pagrindas y, aukštinė h. Sąlygą gali užrašyti taip:
1) 2*x+y=18 2) x=y-3
antrą lygtį įstatai į piramją ir išsprendi, gauni kad y = 8cm, o iš čia x = 5 cm.
Aukštinę h gali rasti iš Pitagoro teoremos:
h² = x²-(y/2)² gaunasi kad h = 3 cm.
O plotas kaip tikriausiai matosi iš paveiksliuko yra lygus S = h*(y/2)=3*8/2=12 cm²
Aš visai skaičiuot nebemoku :( man y 7 gaunas :/
house_martin (+2322)
nu tai jei sonine krastine 3 cm trumpesne uz pagrinda, o pagrindas pagal tave 7 cm, tai sonine 4 cm. perimetras tuomet 7+4+4=15 cm, o turi buti 18 cm. ;] x=y-3 statai i pirma lygti: 2*(y-3)+y=18 2y-6+y=18 2y+y=18+6 3y=24 y=8
Leyla (+8)
Oi tundra aš :/ Dėkui :)
justass (+1)
o galima butu tiksliau paaiskinti kaip gaunama pagrindo ilgi??
house_martin (+2322)
kas būtent neaišku?;]
Ermina (+4)
Sveiki, gal galit man padėt? ;D būtinai šnd reikia.. :( Lygiašonio trikampio pagrindas 6cm ilgesnis už šoninę kraštinę, o trikampio perimetras lygus 96cm. Raskite šio trikampio a) kraštines ; b) plotą. :/ Iš anksto labai ačiū. ;*