eMatematikas Prisijunk Forumas Egzaminų užduotys ONLINE testai

Matematikos olimpiadinis uždavinys Nr. 22.1***


Skaičiuotuvas gali atlikti vienintelę operaciją: apskaičiuoti dviejų sveikųjų skaičių aritmetinį vidurkį. Duotas skaičius 0 ir du tarpusavyje pirminiai natūralieji skaičiai m ir n. Įrodykite, kad, naudojantis skaičiuotuvu, galima gauti skaičių 1.

pakeista prieš 11 m

Turiu tą knygą;D

VaLDaSSTuriu tą knygą;D


Rimti dėdės sako, kad ši knyga yra prastas vertinys berods iš rusų kalbos. Ir nemažai klaidų buvo nurodę. Tad tikriausiai labai pasitikėti ja nevertėtų, nors uždavinukų yra ir įdomesnių :)

O sprendimą galbūt trumpesnį žinai, nei pateikta knygoje?

Nežinau :)  O gal žinai kokį įdomesnį uždavinyną, kur panašių uždavinių būtų?

Aš taip pat turiu nedidukę knygutę ,,Jaunajam matematikui" kur yra šito uždavinio sprendimas. O apie kokį uždavinyną jūs kalbat, jei ne paslaptis?

lukasmAš taip pat turiu nedidukę knygutę ,,Jaunajam matematikui" kur yra šito uždavinio sprendimas. O apie kokį uždavinyną jūs kalbat, jei ne paslaptis?



o kurių metų?


Aš šį uždavinį paėmiau iš Aistės Venclovienės knygos „Uždaviniai mokiniams, besidomintiems matematika“. Akivaizdu, kad knygų autoriai kopijuoja vieni nuo kitų.

Aš kalbu apie Petrės Grebeničenkaitės knygutę, o knygyne varčiau tuos ,,Uždavinius mokiniams, besidomintiems matematika", tai beveik absoliuti mano minėtos knygelės kopija.

pakeista prieš 11 m

Nori sudalyvauti šioje temoje ir parašyti savo pranešimą? Prisijungti »