eMatematikas Prisijunk Forumas Egzaminų užduotys ONLINE testai

Matematikos valstybinio brandos egzamino 22 užduotis


Piramidės pagrindas yra lygiašonė trapecija, kurios pagrindų ilgai yra 6 ir 18. Piramidės tūris lygus 14. Į piramidė įbrėžtas kūgis. Apskaičiuokite piramidės pagrindo plotą bei kūgio pagrindų plotą su jo tūriu. Kaip gauti trapecijos pagrindo plotą, konkrečiau aukštį?

O trapecijos šonines kraštines susiradęs jau?

Nesusiradęs

Tai taikyk įbrėžtinio apskritimo savybę: Į keturkampį galima įbrėžti apskritimą tik tada, kai priešingų kraštinių ilgių sumos lygios.

pakeista prieš 5 m

Tai ne šiaip trapecija,-tai APIE APSKRITIMĄ APIBRĖŽTAS KETURKAMPIS.
Prisimink apie apskritimą apibrėžto keturkampio kraštinių savybę.

Gal galite padovanoti man adekvatų atsakymą? Išmokčiau vis šį tą. Visgi aš tik devintokas, galvojau su mano žiniomis išspręsiu, bet bet.

Pamėgink pritaikyt lygiašonei trapecijai savybę, kurią parašė Tomas.

Iš tiesų šio uždavinio "vinis" ir buvo toji savybė. Nenustebčiau, jei atsiradus šių metų egzaminų rezultatų analizei, šis uždavinys pasirodytų buvęs išspręstas mažo kiekio abiturientų vien dėl tos vienos savybės nežinojimo.
Nors minėjau, jau vienoje diskusijoje kalbėdamas apie šį uždavinį, jog buvo galima jį išspręsti ir žinant tiesiog apskritimo liestinių, išeinančių iš to paties taško, atkarpų savybę. Bet ir pastaroji ko gero išliko mažumos abiturientų galvose.

pakeista prieš 5 m

Supratau dabar, 6+18=24 bus šių kraštinių suma, taip pat ir šoninių turi būti suma 24, o kadangi jos lygios, tai viena kraštinė yra 12, na o visa kita jau devintos ar žemesnių klasių kursas, ačiū labai!

Nori sudalyvauti šioje temoje ir parašyti savo pranešimą? Prisijungti »