eMatematikas Prisijunk Forumas VBE užduotys ONLINE testai

Miesto skverai ir kūgio sudaromosios


1. Per dvi kūgio sudaromąsias SA ir SB nubrėžta plokštuma, kuri su kūgio pagrindo plokštuma sudaro 60 laipsnių kampą. Trikampio SAB plotas lygus kūgio ašinio pjūvio plotui. Apskaičiuokite kūgio aukstines ir pagrindo spindulio ilgių santykį.
2. Miesto skveruose reikia nupjauti žolę. Savivaldybė šio darbo apmokėjimui skyrė 8000€. Darbą sutiko atlikti dvi įmonės "Dalgis" ir "Grėblys". Kiekvienos įmonės vienos dienos darbas kainuoja 100€, bet per x dienų įmonė Dalgis nupjauna 100 šaknis X arų žolės, o įmonė grėblys šaknis (40000X) arų žolės. Kiek daugiausia žolės galima nupjauti, optimaliai paskirsčius darbą tarp įmonių?
Help :)))

Gal galima paklausti kuo panašūs 1 ir 2 uždaviniai?

Jie nepanašus. Čia du skirtingi uždaviniai.

Tai būtent, prieš spaudžiant "Viską supratau", reiktų nemeluoti sau. O antra, jei jau kuriant temą patingėjai parašyti, kas tau neaišku, tai gal galėtumei dabar atsakyti į šį klausimą, nes viso uždavinio spręsti nežadu.

Atleiskite pone Tomai. Aš čia katik užsiregistravau ir jūsų nustatytų taisyklių nežinau .
O šiaip aš nesuprantu iš vis šių uždaviniu. Man tiesiog reikėtu kad kažkas tik pradžia parodytų nuo ko reikėtų pradėti spręsti.

pakeista prieš 6 m

Nereikia manęs vadinti ponu, taisyklės yra užrašytos kuriant temą. O panašių uždavinių pavyzdžių gali rasti pasinaudodama paieška.

Lengva tau sakyti.

Lengva prašyti pagalbos nieko pačiam nenuveikus... (atsiversk pirma knygą, teoriją paskaityk, tada čia manęs galėsi paklausti konkrečių klausimų, turbūt nežinai nei kas tas ašinis pjūvis, nei kas yra kampas tarp plokštumų).

Sveiki, ar taip turėtų atrodyti brėžinys?
http://www.part.lt/img/7a805ade64f06b0ee25cabe52b473971503.png

Taip.

Nori sudalyvauti šioje temoje ir parašyti savo pranešimą? Prisijungti »