eMatematikas Prisijunk Forumas Užduotys Testai Pradžia

Nesuprantu šio uždavinio kaip daryti


Reiktu smulkaus paaiškinimo kaip suprasti ir išspręsti šį uždavinį,nes bandžiau spręsti tačiau neišeina.Mąstyti pradėjau nuo to,kad sudėjau duotasias chirurgu sėkmingu operacijų tikimybes 0,08+0,2+0,05=0,33,matau ,kad jos neužpildo vieneto ir lieka 1-0,33=0,67 per tris daktarus tikimybė ,kad nesėkmingai operacija pabaigs.Operacija turetų būtį sėkmingiausio to,kurio tikimybe didžiausia,kad jis ją atliks geriausiai iš salygos būtų Vytui,bet kažkas čia užslėpta yra tikrai ne vytas bus.

https://www.ematematikas.lt/upload/uploads/20000/9500/29530/thumb/p17h50nnvt1lk9f50bdp7ih2de1.png

1. ten tikimybės kad nepasiseks operacija, tai sėkmingiausia bus tam, kurio tikimybė nelaimės atveju mažiausia.
2. reik suskaičiuot visų chirurgų tikimybes kad pavyks, nu iš 1 atimt nepavyks.
ir paskaičiuot

Mirtise1. ten tikimybės kad nepasiseks operacija, tai sėkmingiausia bus tam, kurio tikimybė nelaimės atveju mažiausia.
2. reik suskaičiuot visų chirurgų tikimybes kad pavyks, nu iš 1 atimt nepavyks.
ir paskaičiuot


Patikrink ar gerai padariau.

1) Jonui butu,nes jo tikimybe kad nepavyks yra maziausia,kad pavyks.
2) Sudedu visu chirurgu tikimybes kad PAVYKS operacija : 0,8+0,95+0,92=2,67. P(A)=2,67/3=0,89.Ar teisingai ?

galvocius
Mirtise1. ten tikimybės kad nepasiseks operacija, tai sėkmingiausia bus tam, kurio tikimybė nelaimės atveju mažiausia.
2. reik suskaičiuot visų chirurgų tikimybes kad pavyks, nu iš 1 atimt nepavyks.
ir paskaičiuot


Patikrink ar gerai padariau.

1) Jonui butu,nes jo tikimybe kad nepavyks yra maziausia,kad pavyks.
2) Sudedu visu chirurgu tikimybes kad PAVYKS operacija : 0,8+0,95+0,92=2,67. P(A)=2,67/3=0,89.Ar teisingai ?


nesu aš profė tikimybėse, bet antram reiktų nesudėt, o sudaugint tas tikimybes, ir bus atsakymas.

Mirtise
galvocius
Mirtise1. ten tikimybės kad nepasiseks operacija, tai sėkmingiausia bus tam, kurio tikimybė nelaimės atveju mažiausia.
2. reik suskaičiuot visų chirurgų tikimybes kad pavyks, nu iš 1 atimt nepavyks.
ir paskaičiuot


Patikrink ar gerai padariau.

1) Jonui butu,nes jo tikimybe kad nepavyks yra maziausia,kad pavyks.
2) Sudedu visu chirurgu tikimybes kad PAVYKS operacija : 0,8+0,95+0,92=2,67. P(A)=2,67/3=0,89.Ar teisingai ?


nesu aš profė tikimybėse, bet antram reiktų nesudėt, o sudaugint tas tikimybes, ir bus atsakymas.


0,8x0,95x0,92=0,6992.
P(A)=0,6992/3.. Tada taip turi buti.

Nu kas gerai nusimanot pazekit ar gerai mes darom si uzdavini !!!!

kodėl tu nori dalint iš 3? :D

Mirtisekodėl tu nori dalint iš 3? :D


Matai,mirtise,tos tikimybes tokios suktos kad tikrai susimaisau,o gal galetum pabandyti irodyti kodel nedalinti reikia o dauginti ?

Jeigu įvykio - operacija nepavyks tikimybė [tex]P(A)[/tex], tai ivykio, kad operacija pavyks, tikimybė bus lygi [tex]P(\bar{A})=1-P(A)[/tex]
Šiuo atveju, atsakymas į pirmą klausimą, kuriam operacija bus sėkmingiausia, gauname, kad Jonui, nes  [tex]P(\bar{A})=1-\frac{1}{20}=0.95[/tex]
O į antra klausimą reikia samprotauti taip, tikimybe, kad bent vienam pasiseks yra lygi tikimybei
[tex]P(A)=1-P(B)[/tex], kur [tex]P(B)[/tex] - tikimybe, kad visiems nepasiseks. t. y.
[tex]P(A)=1-\frac{1}{20}\cdot\frac{2}{25}\cdot\frac{1}{5}=1-\frac{2}{2500}=1-0.0008=0.9992[/tex]

As ja nebezinau tiesa sakant ko tiketi Algelio24 spendimas labiau itikinantis ,ka mirtise mano ?.O seip dekui jum uz pagalba ;).

Nori sudalyvauti šioje temoje ir parašyti savo pranešimą? Prisijungti »