eMatematikas Prisijunk Forumas Egzaminų užduotys ONLINE testai

Niekaip neįkertu vieno loginio uždavinio


Reik irodyt,kad tarp 6 zmoniu visada atsiras 2 turintis vienoda pazystamu skaiciu.
Jei galit padekit ir su situo.Panasus:
Reik irodyt,kad tarp 6 zmoniu visada galim surasti 3 tokius, kurie visi visus pazista,arba 3 tokius,kurie visi visu nepazista.

1. Na nežinau ar aš blogai galvoju ar sąlyga bloga, bet įmanomas toks variantas, kad visi žmonės turės skirtingą pažįstamų skaičių. Vienas žmogus esantis 6 žmonių grupėje gali pažinoti: penkis, keturis, tris, du, vieną arba nei vieno žmogaus, iš viso 6 variantai. Tad gali atsitikti ir taip, kad kiekvienas grupėje esantis žmogus turės skirtingą pažįstamų skaičių. Nebent reikia daryti prielaidą, kad visi turi kažką pažinoti.

valdas31. Na nežinau ar aš blogai galvoju ar sąlyga bloga, bet įmanomas toks variantas, kad visi žmonės turės skirtingą pažįstamų skaičių. Vienas žmogus esantis 6 žmonių grupėje gali pažinoti: penkis, keturis, tris, du, vieną arba nei vieno žmogaus, iš viso 6 variantai. Tad gali atsitikti ir taip, kad kiekvienas grupėje esantis žmogus turės skirtingą pažįstamų skaičių. Nebent reikia daryti prielaidą, kad visi turi kažką pažinoti.


Na jeigu vienas žmogus pažįsta visus 5, tai tie kiti 5 bent vieną turės pažinoti, tai visi 6 variantai vienu metu nėra galimi

Na taip, nepagalvojau apie tai :D

Nori sudalyvauti šioje temoje ir parašyti savo pranešimą? Prisijungti »