nei juokas neima, kad sustrigau: √(5-√3)² + √(√3-5)² Atsakymas turi gautis 10-2√3, aš buvau gavusi 0. Pamąsčius, logiška jog toks atsakymas koks iš tiesų yra, bet kaip jį užrašyti?
house_martin PRO +2322
čia toks reikalas: [tex]\sqrt{\left( 5-\sqrt{3} \right)^2} + \sqrt{\left( \sqrt{3}-5 \right)^2}[/tex] ?
Ingridole +71
na jei tiesiog prie kiekvieno panaikinciau ( kai √ a² = a) , tai taip man gaunas 5-√3 +√3 -5 ir tada =0
ar čia galima/reikia visą reiškinį pakelti kvadratų?
Ingridolena jei tiesiog prie kiekvieno panaikinciau ( kai √ a² = a) , tai taip man gaunas 5-√3 +√3 -5 ir tada =0
ar čia galima/reikia visą reiškinį pakelti kvadratų?
√a² = a , tik tada, kai a ≥ 0 o, kai a < 0, tai √a² = -a
dėkui :)
Ingridole +71
o kaip nustatyti , kokiu skaitmeniu baigiasi skaičius 3^2000 ?
Ingridole +71
na dėsningumą suprantu, o kaip jį susieti su 2000? periodas gaunasi 4 ,kai laipsnis vis kartojasi. bandžiau ir pirminiais, ir dalyti, ir laipsnio rodiklį skaidyti.. bet kažkaip neatrandu kad tiktų..
Ingridole +71
ar jei periodas gaunasi 4 tai tiesiog tuos 3 pakelti 4?
Ingridole +71
MilkhaterNu taip, gal ir galima sakyti, kad paskutinis skaitmuo kartojasi periodiškai, tiesiog tas periodas kartojasi tol, kol atlieki 2000 pakėlimų, na ir tau reikia dabar atkasti, kuris tai pakėlimas: pirmas antras trečias ar ketvirtas - pagal, tai nustatysi, kokiu skaitmeniu baigiasi 3^2000: 3, 9, 7 ar1 .
o tai va butent, kaip tas atkasimas vykti turėtų? aš 2000 keisčiau į : 4 * 5 * 10 * 10. bet gaunasi jog aš pritempinėju sprendimą prie žinomo atsakymo, o norėčiau mokėti kaip ir kitais atvejais darti..
pakeista prieš 12 m
Mirtise +3503
kas čia per knygelka? ;D ar ne geltona tokia? o tai milki čia taip ir rašliavot reikia?