eMatematikas Prisijunk Forumas VBE užduotys ONLINE testai

Pasiruošimas VBE

Egzaminai Peržiūrų sk. (159760)

nei juokas neima, kad sustrigau:
√(5-√3)² + √(√3-5)²
Atsakymas turi gautis 10-2√3, aš buvau gavusi 0. Pamąsčius, logiška jog toks atsakymas koks iš tiesų yra, bet kaip jį užrašyti?

čia toks reikalas:
[tex]\sqrt{\left( 5-\sqrt{3} \right)^2} + \sqrt{\left( \sqrt{3}-5 \right)^2}[/tex]
?

na jei tiesiog prie kiekvieno panaikinciau ( kai √ a² = a) , tai taip man gaunas 5-√3 +√3 -5 ir tada =0

ar čia galima/reikia visą reiškinį pakelti kvadratų?

house_martinčia toks reikalas:
[tex]\sqrt{\left( 5-\sqrt{3} \right)^2} + \sqrt{\left( \sqrt{3}-5 \right)^2}[/tex]
?

būtent.

Milkhater
Ingridolena jei tiesiog prie kiekvieno panaikinciau ( kai √ a² = a) , tai taip man gaunas 5-√3 +√3 -5 ir tada =0

ar čia galima/reikia visą reiškinį pakelti kvadratų?

√a² = a , tik tada, kai a ≥ 0
o, kai a < 0, tai √a² = -a

dėkui :)

o kaip nustatyti , kokiu skaitmeniu baigiasi skaičius 3^2000  ?

na dėsningumą suprantu, o kaip jį susieti su 2000? periodas gaunasi 4 ,kai laipsnis vis kartojasi.  bandžiau ir pirminiais, ir dalyti, ir laipsnio rodiklį skaidyti.. bet kažkaip neatrandu kad tiktų..

ar jei periodas gaunasi 4 tai tiesiog tuos 3 pakelti 4?

MilkhaterNu taip, gal ir galima sakyti, kad paskutinis skaitmuo kartojasi periodiškai, tiesiog tas periodas kartojasi tol, kol atlieki 2000 pakėlimų, na ir tau reikia dabar atkasti, kuris tai pakėlimas: pirmas antras trečias ar ketvirtas - pagal, tai nustatysi, kokiu skaitmeniu baigiasi 3^2000: 3, 9, 7 ar1 .

o tai va butent, kaip tas atkasimas vykti turėtų?
aš 2000 keisčiau į : 4 * 5 * 10 * 10. bet gaunasi jog aš pritempinėju sprendimą prie žinomo atsakymo, o norėčiau mokėti kaip ir kitais atvejais darti..

pakeista prieš 12 m

kas čia per knygelka? ;D ar ne geltona tokia?
o tai milki čia taip ir rašliavot reikia?

pakeista prieš 12 m

Nori sudalyvauti šioje temoje ir parašyti savo pranešimą? Prisijungti »