eMatematikas Prisijunk Forumas VBE užduotys ONLINE testai

plokštumos


Neradau stereometrijos, tai rašysiu čia ;D
Atkarpos AB ilgis 6cm. Jos galai priklauso statmenoms plokštumoms alfa ir beta. Kampas tarp AB ir alfa plokštumos 30 laipsnių, o kampas tarp AB ir betos plokštumos 45 laipsniai. Rasti atstumus nuo taškų A ir B iki plokštumų susikirtimo linijos...

šiaip sudėtingiausia man nusibraižyt kad pamatyt tuos kampus ;D

Tingiu braižyti, bet galbūt aprašymas kiek pagelbės. Įsivaizduok, kad plokšumos a (alfa) ir b (beta) yra atitinkamai kambario grindys ir kambario siena. Tuomet AB yra įmantriai atremta lazda, kurios galas A prilipęs prie grindų a, o B - prie sienos b.

Tegul D būna a ir b susidūrimo siūlės taškas tiesiai po B (kitaip sakant, D yra taško B statmenoji projekcija į a), o C - siūlės taškas, mažiausiai nutolęs nuo A (t.y. C yra taško A statmenoji projekcija į b). Tuomet kampas BAD yra 30, o kampas ABC - 45 laipsniai.

Tikiuosi, bent kažkiek padės.

Du lygiašoniai trikampiai turi bendrą pagrindą, o jų plokštumos sudaro 60 laipsnių kampą. Bendras pagrindas lygus 16 cm, vieno trikampio šoninė kraštinė 17cm, o kito trikampio kraštinės viena kitai statmenos. Rasti atstumą tarp trikampio viršūnių.

http://www.ipix.lt/thumbs/95441909.jpg
du viršutiniai - tai abu trikampiai visu gražumu, ta 16 cm kraštinė - bendra. tas apatinis - tai jau sujungus, "žiūrint iš šono". tad randi x, y, žinai kampą 60 laipsnių ir vuolia ;]

Nori sudalyvauti šioje temoje ir parašyti savo pranešimą? Prisijungti »