eMatematikas Forumas VBE užduotys Testai

Forumas

Prašau patarimo dėl studijų programos pasirinkimo

Švietimas Peržiūrų sk. [3168]

Prieš keletą metų suvokiau, kad noriu sieti savo ateitį su matematika ir informatika. Iš studijų programos tikiuosi įgauti bazinių žinių, kurių savamoksliškai besimokindamas įgyti būtų sudėtinga,kad programa būtu universali(t.y programa suteiktų tam tikrą analtinį ar loginį mąstymą, kuris galėtų būti pritaikomas tiek darbe, tiek kasdieniniame gyvenime) ir įgytos žinios būtų daugmaž nesenstančios.

Galvojau apie Informatikos studijas, bet kažkiek pasiskaitęs internete, tiek nuomones apie VU / KTU , tiek jų pačių prieinamą studijų programų aprašymus, tiek bendrai apie computer science susidariau keletą nuomonių:
1. Kad būsiu labiau limituotas, pasirinkęs informatikos, kadangi matematikos naudojimas daugelyje kitų sričių atidaro daugiau durų t.y atsižvelgiant, kad turi tam tikrus sugebėjimus. Ir manau darbai, reikalaujantys stiprių matematikos žinių, nors ir jų nedaug, yra įdomesni.
2. Ji yra kur kas lengvesnė už kitas STEM programas, tuo tarpu ir už MMT, išmokti programuoti ir informatikos teoriją yra taip pat lengviau, nei išmokti matematiką ar statistiką (ką mokina universitete)
Taigi, galbūt geriau stoti į tai, kas sudėtingiau? T.y matematiką arba ekonometriją , o laisvu laiku mokintis informatikos teorijos ir programavimo?

Bet pasiskaitęs šio forumo kai kurių narių atsiliepimus apie VU MMT suabejojau dėl programos kokybės. Ir nelabai žinau ką daryti. Galbūt geriau stoti į KTU taikomąją matematiką?

Asmeniškai, net nežinau kas man labiau prie širdies, nesvarbu kiek domėjausi, man jos visos savaip įdomios. Bet tikriausiai nebūsiu niekada užtikrintas, kol neįstosiu ir nepatirsiu programos pats.

Prašau patarimo, ką jus rinktumetes būdami mano vietoje arba iš savo patirties, jei tektų iš naudoji studijuoti. Ir galbūt bendrai ką nors įdomaus galite pasakyti apie šias studijų kryptis?

Sveikas, aš pats praeitais metais baigiau mokyklą ir pamenu kaip pats beveik 24/7 galvojau bei jaudinausi ką geriausio būtų galima pasirinkti man studijuoti. Labiausiai mokykloj mylėjau matematiką, informatiką ir ekonomiką tai pagrinde rinkausi tarp matematikos, programavimo, inžinerijos, finansų studijų krypčių. Daugiausiai svarsčiau tarp "taikomosios matematikos" ir "programų sistemų" studijų. Visgi po daugybės naršymų nusprendžiau studijuoti programavimą ir įstojau į KTU "Programų sistemos", nes mačiau, kad čia bus ta pati mano mėgstama matematika(pirmą ir antrą pusmetį po modulį), o pats programavimas irgi įdomu ir gerai sekasi.
Po pirmo semestro galiu pasakyti, kad matematika dabar jau ne taip patinka ir džiaugiuosi, kad jos nepasirinkau studijuoti :D. Mokykloje turėjau 10, VBE 80(2017), o dabar per vargus 7 ištempiu, o jau nekalbu, apie tuos, kurie mokykloje turėjo 6-8(aišku dar nuo žmogaus ir mokyklos lygio priklauso), jiems iš vis rip, perlaikymai, skolos.. Matematika yra gerai, bet studijuoti jos nerekomenduočiau, nes labai sausas mokslas, nebent tikrai labai nori, turi  ypatingai, gerą vaizduotę ir esi truputį pakvaišęs dėl jos :D. Daug kas sako, kad tų dalykų niekur nepanaudosi, bet smegenis labai gerai ištreniruoja, tada ir programuoti lengviau.
Dar galiu pridurti, kad į VU "programų sistemas" konkursinis yra ~8, o į KTU ~4. VU teoriškai manau būtų protingesnė aplinka, draugai, miestas didesnis, daugiau praktikos.. bet kiek girdėjau studijų atsiliepimai prastesni. KTU pirmam kurse moko C#, VU visual C ir dar keli niuansai, kurie daug kam  nepatinka(nors visos programavimo kalbos panašios) bei mano keli pažįstami jau nori perstoti į KTU.
Patarčiau dar pasvarstyti apie studijas užsienyje, nes šiaip bent jau man būtų įdomesnis bei galbūt kokybiškesnis expierence'as.
Dar toks mini tip, jei su keliais gerais draugais stosit ten pat, tai įstojus parašykit prašymą, kad į tą pačią grupę įmestų, kad linksmiau būtų mokytis, nes dažniausiai tiksliųjų mokslų fakultetuose būna daug "intravertų kvadratu" bei  kartais keistų žmonių :D tai reikia nepamiršt išlaikyt gerų santykių su senais draugais jei kartais ne į kokią grupę papultum. Man pasisekė, kad mano grupėj 8 iš 24 mokyklos draugai :D
Apibendrinat labai džiaugiuosi kur įstojau, daug išmokau bei patobulėjau :)

Nori sudalyvauti šioje temoje ir parašyti savo pranešimą? Prisijungti »