Uploaded with ImageShack.us Išsprendžiau ir gavau a)2, c)2/3, d)e4.Čia teisingai? Nesuprantu kaip spręsti b) ir 4 liopitalio taisyklė taip pat su išvestinėmis nuo 1 iki 3 pratimai. Būtų gerai jei kas kokį uždavinį išspręstumėt ar bent jau paaiškintumėt suprantamai kaip ten ką daryti.
b) gali išspręst pasinaudodamas Liupatalio taisykle. Jei nemoki (aka nežinai) jos - atsiversk knygą. a) gavai gerai (pagal mane, žinoma) b) man gaunasi 2 c) gaunu e². išvestines mokėsi rasti, kai pasidomėsi išvestinių skaičiavimu. Va pvz.: 1) y' kai [tex]y = \frac{sin x}{x^{2/3}}=sin x \cdot x^{-2/3}[/tex] [tex]y' = (sin x)' \cdot x^{-2/3} + sin x \cdot \left( x^{-2/3} \right)'=cos x \cdot x^{-2/3} - sin x \cdot \frac{2}{3} x^{-5/2}[/tex] Gali būti, kad padariau klaidą. Nemokamos paslaugos retai kada būna kokybiškos ~;]
puodžiusb) gali išspręst pasinaudodamas Liupatalio taisykle. Jei nemoki (aka nežinai) jos - atsiversk knygą. a) gavai gerai (pagal mane, žinoma) b) man gaunasi 2 c) gaunu e². išvestines mokėsi rasti, kai pasidomėsi išvestinių skaičiavimu. Va pvz.: 1) y' kai [tex]y = \frac{sin x}{x^{2/3}}=sin x \cdot x^{-2/3}[/tex] [tex]y' = (sin x)' \cdot x^{-2/3} + sin x \cdot \left( x^{-2/3} \right)'=cos x \cdot x^{-2/3} - sin x \cdot \frac{2}{3} x^{-5/2}[/tex] Gali būti, kad padariau klaidą. Nemokamos paslaugos retai kada būna kokybiškos ~;]
Ačiū už pagalbą, bet nesuprantu kaip tu c gauni e² as tai prieš skliaustus iškyriau x² ir automatiškai gavosi √4/3.Beto aš tikrinau su wolframalpha tai suskaičiuoja man viską gerai.Galėtum parašyti b sprendimą nes ant šito aš pastrigau?
turėjau omeny d) gaunu e² (tiksliau gavau vakar, šiandieną turbūt kitokį atsakymą gaučiau, rytoj - dar kitokį ;]). Numeraciją sumaišiau kažkaip. O b) tai jei ne Liopitalio pagelba, tai gali, pasižiūrėjęs į trigonometrinių tapatybių lentelę, nusirašyti tokią formulę: cos(2x) = 2cos²(x) - 1 pakelsi šitą kvadratu, įstatysi į pradinę ribą - turėtum gaut kažką.
puodžiusturėjau omeny d) gaunu e² (tiksliau gavau vakar, šiandieną turbūt kitokį atsakymą gaučiau, rytoj - dar kitokį ;]). Numeraciją sumaišiau kažkaip. O b) tai jei ne Liopitalio pagelba, tai gali, pasižiūrėjęs į trigonometrinių tapatybių lentelę, nusirašyti tokią formulę: cos(2x) = 2cos²(x) - 1 pakelsi šitą kvadratu, įstatysi į pradinę ribą - turėtum gaut kažką.
c) aš pats klaidą buvau padaręs gavau 2 vadinasi teisingai tu išsprendei, bet d)e4 gaunasi štai įrodymas:
Jo, tada e^4 gaunasi. Spręsdamas nesamoningai nutariau ignoruoti skaičių 2 laipsnyje. Nuorodo į paveiklėlį su uždaviniais pirmajame tave pranešime neveikia (man bent jau).
dziustas14 pratime pagal liopitalį atsakymas gaunasi e².
Man irgi tiek pat gaunasi
O kaip sprendi?As pagal liopitalį bandžiau tai (x-2) išvestinė gaunasi 1 ,o viršuje (e^x-e²) gaunasi ((e^x-2e²)/1) tada ((2e²-e^x)/1) ir po to vietoj x įsistačiau 2, nes x->2 ir gaunasi e².Ar taip?