eMatematikas Prisijunk Forumas VBE užduotys ONLINE testai

Skaičių aibės ir reiškiniai


Natūralųjį skaičių a dalijant iš 7, gaunama liekana, lygi 1, o Natūralųjį skaičių b dalijant iš 7,- liekana, lygi 3. Kokia liekans gaunama dalijant iš 7 skaičių ab-7?

pakeista prieš 5 m

Kitą kartą kai rašysi, taip neskubėk ir jei įmanoma kiekviename žodyje naudok lietuviškas raides, o ne kaip papuola.

Na žiūrėk. Pavyzdžiui 13 dalijant iš 3 gauname 4 ir liekaną 1. Tuomet galime rašyti, kad: [tex]13=3\cdot 4+1[/tex] arba jei 17 dalijant iš 5 gauname 3 ir liekaną 2, tai tada: [tex]17=5\cdot 3+2[/tex].
Taigi remiantis tuo pamėgink užrašyti dvi lygybes iš šių sąlygos dalių (sąlygą, kiek pakeičiau, nes matyt ne viską nurašei per skubėjimą) tardama, jog vienos dalybos dalmuo yra n, o kitos m:

Natūralųjį skaičių a dalijant is 7 gaunama liekana 1.
ir
Natūralųjį skaiciu b dalijant is 7 liekana lygi 3.

Šios lygybės turėtų išreikšti skaičius a ir b. Tada užrašyk reiškiniu kam lygu ab-3 ir pamėgink jį persitvarkyti taip, jog iš jo būtų galima nustatyti kokia liekana gaunama tą reiškiniu užrašytą skaičių dalijant iš 7.

pakeista prieš 5 m

Natūralųjį skaičių a dalijant iš 7, gaunama liekana, lygi 1, o Natūralųjį skaičių b dalijant iš 7,- liekana, lygi 3. Kokia liekans gaunama dalijant iš 7 skaičių ab-7? Taip skamba pilnai uždavinys. Ačiū labai einu bandyti spręsti

Nori sudalyvauti šioje temoje ir parašyti savo pranešimą? Prisijungti »