eMatematikas Forumas VBE užduotys Testai

Forumas

Studijos užsienio universitetuose ir kolegijose

Švietimas Peržiūrų sk. [2599]

Kas iš dabartinių abiturientų žadate studijuoti užsienyje? Pasidalinkite savo ateities planais.

Variable, keliames čia, nes ana temą dėl mano/tavo off topic'o uždarė; (

variablenematau kur rašytų, jog gaunant valstybės apmokėtą vietą bei papildomoms išlaidoms pinigus, dar būtų galima ir dirbti. ten viskas ką rašo, jog lietuviai gali dirbti. tik tiek. net nepanašu jog studentai ten kriterijus :/

Jei matai pavadinimą saito, tai aiškiai parašyta: "UK council for international STUDENT affairs".

Vsų pirma, reikia Tau suprasti, kad valstybė Tau neapmoka studijų (čia mes kalbame ne apie Škotiją) - tu imi paskolą iš jos (ir,beje, čia kažkas minėjo, kad paskola - be palūkanų, bet ištikro ji su pirmais metais kažkiek paauga, dėl infliacijos, todėl gražinti reikės ne 27 tūkst. svarų, o daugiau (man rodos "padidėja" trimis procentais, bet dar nelabai tiksliai domėjausi, nes jau gavau finansavimą iš SAAS). Čia visai kitaip nei VF vieta Lietuvoje.

Labai sunku surasti kažką, kas rašytų, kad paėmus paskolą gali dirbti, nes tiesiog taip yra. Nėra jokių ribojimų. Apie tai gali daugiau paklausti čia:

https://www.facebook.com/groups/458315274190716/
https://www.facebook.com/groups/206784719374700/ (praietų metų fresheriai, ten daugiau nei pusę žmonių TIKRAI turi part - time job'ą).
Keli komentarai iš tų groups'ų:

"Pati ieškojau darbo 3mėn, galiausiai pasisekė, patirties absoliučiai neturėjau, gal todėl taip ilgai teko ieškot. O šiaip pradžioj patariu ieškotis studentiško darbo kavinėse, klubuose, baruose, o jau vėliau pagal specialybę  Pralaušk kalbą, pamatyk kaip kas pradžioj."

"Susiradau darba per menesi,gal net maziau, spalio gale jau pradejau dirbti, dirbu geroj parduotuvej kaip sales advisor, siunciau CV susiradus kur reikia darbuotoju internete. Nebuvo sunku :))"

" Išnešiojau 100 cv per tris dienas po barus ir kavines. Paskambino trečią dieną, įsidarbinau dar po 3 "

ir taip toliau,ir taip toliau.

Arba jei labai nori ginčytis - galime apversti viską aukštyn kojomis: surask, kur rašo,kad dirbti, paėmus paskolą/gavus finansavimą iš SAAS - negalima.

Žinoma, universitetas ne rekomenduoja dirbti ilgai ir be perstojo,kad nenukentėtų mokslo kokybė, bet,žinoma, atsiranda žmonių,kurie gauna du darbus (bet čia vėlgi - ar tu važiuoji ten mokytis, ar dirbti?)

Radau kitur info, kur, rašo jog gali international studenčiokas dirbti iki 20h berods.. o tavo senesnėj nuorodoje viskas labai paviršutiniška ir neaišku.
Atvejis apie kuri aš kalbėjau ir kurio aš asmeniškai norėčiau studijuojant, nes dirbti ir mokytis sunku. mano atveju, jei gauti paramą pragyvenimui iš UK biudžeto, o ją galima gauti tik išgyvenus 3 metus. ir ją gaunant kiek žinau tikrai negalima dirbti, nes tu gauni pinigus jog nereiktų dirbti per mokslus ir galėtum atisduoti mokslams, greituoju būdu neradau šito juoda ant balto parašyta, beveik prieš metus aš ten viską išnagrinėjau kaip ir kas. nemanau jog būta pasikeitimų didelių. teks tikėti ką sakau :D

variableRadau kitur info, kur, rašo jog gali international studenčiokas dirbti iki 20h berods.. o tavo senesnėj nuorodoje viskas labai paviršutiniška ir neaišku.
Atvejis apie kuri aš kalbėjau ir kurio aš asmeniškai norėčiau studijuojanit, nes dirbti ir mokytis sunku. mano atveju, jei gauti paramą pragyvenimui iš UK biudžeto, o ją galima gauti tik išgyvenus 3 metus. ir ją gaunant kiek žinau tikrai negalima dirbti, nes tu gauni pinigus jog nereiktų dirbti per mokslus ir galėtum atisduoti mokslams, greituoju būdu neradau šito juoda ant balto parašyta, beveik prieš metus aš ten viską išnagrinėjau kaip ir kas. nemanau jog būta pasikeitimų didelių. teks tikėti ką sakau :D

žiūrėk, kad nebūtų,kad po trijų metų būsi mature student (nuo 21 metų)ir stojimas/priėmimas tada biški kitaip vyksta. t.y. kitaip vertina tave univerai - kai kuriems tai privalumas,kitiems - trūkumas.

Čia, žinoma, tik mano asmeninė nuomonė, bet... ar studijos užsienyje nepriverčia Tave išlįsti iš savo komforto zonos t.y. tas part - time darbas ne tik,kad netrukdys Tau mokytis, bet ir suteiks galimybių: tiek bendravimo,tiek savęs išbandymo ir t.r. Bet,kaip ir minėjau,čia tik mano nuomonė. Tik pasidomėk dėl to "mature student",kad nenudegtum;)

jei įstatymai nesikeis, viskas bus gerai :) niekur neskubu nes net nežinau kur stoti reiktų. spėsiu.

Galvoju apie UK.Bet a little confused as,kaip butu su stojimu,jeigu stociau tik po metu(metai po 12kl baigimo)?Ar butinai reikia jau dabar (dabar esu 12-tokas) bandyti stoti ir susitarti ,kad pasiimsiu laisvus metus?Ar galima tiesiog po metu nueiti ir bandyti stoti ,jau turint brandos atestata?

Mantis3728Galvoju apie UK.Bet a little confused as,kaip butu su stojimu,jeigu stociau tik po metu(metai po 12kl baigimo)?Ar butinai reikia jau dabar (dabar esu 12-tokas) bandyti stoti ir susitarti ,kad pasiimsiu laisvus metus?Ar galima tiesiog po metu nueiti ir bandyti stoti ,jau turint brandos atestata?

gali ir taip ir taip daryti ; ) Galbūt gap year net būtų pranašumas prieš "deferred entry".

Man butu daug daug daug patogiau ir geriau stoti veliau,kadangi galeciau uzsidirbti 3metams I prieki,kad nereiktu dirbti studijuojant,geriau pramokti anglu kalba,priprasti prie UK ir pns.Beto esu metais jaunesnis ,nei kiti 12-tokai ,tad pats tas butu po metu ;D.Bet ar tikrai galiu gap year pasiimti ,nepranesus univierui ir po to gap year tiesiog bandyti stoti?

Mantis3728Man butu daug daug daug patogiau ir geriau stoti veliau,kadangi galeciau uzsidirbti 3metams I prieki,kad nereiktu dirbti studijuojant,geriau pramokti anglu kalba,priprasti prie UK ir pns.Beto esu metais jaunesnis ,nei kiti 12-tokai ,tad pats tas butu po metu ;D.Bet ar tikrai galiu gap year pasiimti ,nepranesus univierui ir po to gap year tiesiog bandyti stoti?

Žinoma, kad gali. Tiesiog metus niekur nestoji, o po metų rašai motyvacinį, pildai anketą ir stoji. Žinoma, motyvacinį reikės paminėti priežastis, kodėl Gap year ėmėi ir ką gero per jį nuveikei; )

^^ Sounds great,dekui .Pats ieskojau googlei,nelabai radau atsakymo i sita klausima ;D

Nori sudalyvauti šioje temoje ir parašyti savo pranešimą? Prisijungti »