eMatematikas Prisijunk Forumas Egzaminų užduotys ONLINE testai

Sveiki. Ar yra kitas 1os uzd sprendimo budas?


https://www.ematematikas.lt/upload/uploads/20000/8500/28680/thumb/p17ftga34qe73j98vpj2n2140v1.JPG

mendinskishttps://www.ematematikas.lt/upload/uploads/20000/8500/28680/thumb/p17ftga34qe73j98vpj2n2140v1.JPG


Taip skaičiuodamas gali gauti realųjį skaičių, o tau reikia sveikojo. Todėl geriau naudok sveikųjų skaičių dalybos funkcijas div ir mod.
Galima ir su ciklais skaičiuoti, bet toks būdas būtų neracionalus.

Rašant programą  C++ kalba, jei abu skaičiai(operandai) yra sveikieji, tai operacija / veikia kaip operacija div paskalyje. Pvz.:
5/2 bus lygu 2, bet 5/2.0 bus lygu 2.5

Kas bus, kai r=100, a=0, k=13?

pakeista prieš 11 m

o negaletumete parodyti tas div ir mod daybos funkcijas. Kaip su jomis elgtis?

Turbūt tu jau žinai kaip veikia operacija /, kai ją naudoji su sveikaisiais skaičiais (paskalyje ši operacija vadinama div) ir kas per operacija yra % (paskalyje - mod). Tikriausiai Audrius pagalvojo, kad tu programuoji su paskaliu, todėl jis ir užsiminė apie div ir mod.

Aciu. Jau aiskiau viskas :) tik va neaisku kam tas % skirtas. As kiek atsimenu tai cia liekana isveda ar as klystu?

mendinskisAciu. Jau aiskiau viskas :) tik va neaisku kam tas % skirtas. As kiek atsimenu tai cia liekana isveda ar as klystu?

Neklysti :)

Gaila, kad sprendimas blogas :/ kazkaip buvau apsidziauges, kad patikrinus viskas gerai buvo. Kito sprendimo budo nesugalvoju. Gal galit paaiskinti kodel % cia yra reikalnigas, nes mane jis labiausiai glumina. Skaiciau daug literaturoje, bet gal galit paaiskinti labai paprastai? P.S gal galetumete pasiulyti kokiu knygu apie programavima ir apskiritai apie informatika, nes zadu egzamina laikyti.

pakeista prieš 11 m

Pagalvok apie atveji kai r=100, a=0, k=13 . Ar kas nors paprastesnio, kaip r=10, a=0, k=3. Kokį atsakymą duos programą? Koks atsakymas yra iš tikro? Mokykloje mokiausi paskalio, tai nežinau gerų knygų c++ kalbai, bet turėtų tikti bet koks mokyklinis vadovėlis (parašytas šiame amžiuje). Man nelabai patinka mokytis iš video, nes pastebėjau, kad ten gan dažnai praleidžiamos įvairios detalės.

Nori sudalyvauti šioje temoje ir parašyti savo pranešimą? Prisijungti »