eMatematikas Prisijunk Forumas Egzaminų užduotys ONLINE testai

Svyravimas


Sveiki, reikia pagalbos . stygos tasko svyravimo amplitude 1 mm , daznis 1 kHz. Koki kelia nueis stygos taskas per 0.2 s ? Ats 0.8 m , formule -  s=s1 t v(cia daznis )      , t ir v lyg zinom , o s1 ne , s1 yra 4 , taciau kodel ? ir kaip suprast si paveiksleli , https://www.ematematikas.lt/upload/uploads/10000/7500/17706/thumb/p16635hoiomcj1oa2ho21fn41csh3.jpg man  ji atsiunte , sake , kad sprest pagal ji taciau nesuprantu. Kodel s1 yra 4 ? Dekui.

ir nzn kur naudoti ta 1mm

Nekreipk dėmesio į žmogų atsiuntusį tau šį paveiksliuką - jis pats nieko nesupranta.
Didžiausia bėda kai taip patalpini uždavinį - susigaudyti ką tu išvis moki ir supranti. Tai kad iš oro nurašei kažkokią formulę ir sakai kad tau joje tik vienas simbolis neaiškus dar nereiškia kad išviso žinai ką ta formulė sako. Siūlau aš tau mesti ją lauk ir uždavinio sprendimą galvoti pačiam. Pamiršk tą formulę ir pamiršk tą paveiksliuką.
Čia fizika, o ne žongliravimas simboliais formulėse. Jei jau nori paskesne veikla užsiimti - kurk šią temą mokyklinės matematikos skaičiavimų skiltyje ;P

pakeista prieš 12 m

Tai jei tokia protinga ir zinai , kad netinka , pasakyk kaip turi but.

Amplitudė yra didžiasias taško nuokryptis nuo pusiausvyros padėties. Taškas pradeda judėjimą pusiausviroj padėty, kur nuopkrypis 0 mm, tada nukeliauja 1mm aukšyn, grįžta atgal į pusiausvyros padėtį, keliauja 1mm žemyn ir vėl grįžta į pusiausviros padėtį. Ir taip kartojasi vėl ir vėl. Tad kokį kelią anas nueis per vieną svyravimą? (čia kelias ne vektorinis dydis). Laikas per kurį atlieka vieną svyravimą - periodas. O dažnis - tai dydis atvirkščias periodui - atseit kiek svyravimų padaro per vieną sekundę. Žinodamas šitai jau gali pasakyti kokį kelią nueis taškas per 1 sekundę? Per 2, 3... 0.2?

nzn bendrai :D

pakeista prieš 12 m

Taip, aš labai protinga, nieks net nesiginčys kad aš pati protingiausia mergina šitame forume ;]

Gerai , kad protinga , tačiau  reikia būti šiek tiek kuklesnei :)

tai žie, per vieną svyravimą - pusiausviros padėtis - aukštyn 1mm, žemyn 1mm, žemyn 1mm, aukštyn 1mm - vėl pusiausviros padėtis. Ir kokį gi kelią nuėjo?

4mm

Nori sudalyvauti šioje temoje ir parašyti savo pranešimą? Prisijungti »