eMatematikas Prisijunk Forumas Užduotys Testai Pradžia

Tarp ištrauktų rutulių yra bent vienas geltonas


https://www.ematematikas.lt/upload/uploads/20000/3500/23722/thumb/p16srf511ipcq1vpn1g5j9p41m231.jpg

atsakymas turi būt 5/6 . o man gaunas  m=14 , n=120 P(A)= 14/120  :/

Kaip gaut normalu atsakymą?

galimybės http://latex.codecogs.com/gif.latex?\binom{4}{1}\binom{6}{2}+\binom{4}{2}\binom{6}{1}+\binom{4}{3}=%20100
ir padalini iš 120

pakeista prieš 14 m

n gerai susiradai- 120 Dabar norint teisingą m gaut, galima daryt taip: ieškoti priešingo įvykio tikimybės: kad tarp ištrauktųjų nebus nei vieno geltono(pažymėkim šį įvykį B):

m(B)=(6*5*4)/3*2*1=20 (čia su C(deriniais) dariau)
P(B)=20/120

P(A)=1-20/120=100/120=5/6

nu va, per vėlai parašiau :D

Bet šauniai ;>

Na dėkui ;)

Nori sudalyvauti šioje temoje ir parašyti savo pranešimą? Prisijungti »