eMatematikas Prisijunk Forumas VBE užduotys ONLINE testai

Temperatūra, vidinė energija, šilumos kiekis, slėgis.


1. 500g vežimėlis juda horizontaliu stalo paviršiumi, pradiniu 7 m/s greičiu kairėn. Prie vieno jo galo pririšta netampri virvelė, kuri permesta per nejudantį skridinį, o kitame jos gale pakabintas 200g masės krovinys. Rasti vežimėlio greitį ir nueitą kelią praėjus 5 s nuo judėjimo pradžios.

2.  Balione yra 80g deguonies ir 320g argono. Mišinio slėgis yra lygus 1 MPa, o temperatūra T = 300 K. Raskite baliono tūrį. Dujas laikykite idealiosiomis.

3.  Šiluminė jėgainė, kurios naudingumo koeficientas 0.22, o galia 25kW, per 1,6val. suvartoja 32 kg kuro. Koks kuras deginamas jėgainėje?

4.  Apdilusių detalių paviršiai restauruojami, padengiant metalo sluoksniu galvaniniu būdu. Plačiai paplitęs galvaninis chromavimas ir dengimas geležimi. Kokiu greičiu nusėda chromo ir geležies sluoksniai vienodomis galvanizacijos sąlygomis, jeigu srovės tankis j=0,5 A/(cm^2 ), geležies elektrocheminis ekvivalentas lygus 0,29⋅10^(-6)  kg/C, geležies tankis ρ_Fe=7,9⋅10^3  kg/m^3 , chromo tankis ρ_Cr=7,2⋅10^3  kg/m^3 ?

5. Iš vienodo aukščio nukrito du vienodos masės kūnai – varinis ir geležinis. Kuris iš jų dėl smūgio įšils iki aukštesnės temperatūros.

aaaasjdkabsdh asbd.kjahsajsoidhjqawbdsjdn amsd, jshndabdas

Nori sudalyvauti šioje temoje ir parašyti savo pranešimą? Prisijungti »