eMatematikas Prisijunk Forumas Egzaminų užduotys ONLINE testai

Tetredras ir kubas. Jų tūrių palyginimas


Tetraedro    SEFG    (Trikampė piramidė kurios visos sienos tarpusavyje  yra  lygūs  lygiakraščiai  trikampiai)  SO=1  yra  tetraedro aukštinė  (Taškas  O  yra apie trikampį  EFG apibrėžto ir į jį įbrėžto apskritimų  centras)  Kubo  ABCDA'B'C'D'  viso paviršiaus plotas  (3×(³√3))/2.  1) Pažymėję tetraedro briaunos ilgį  a , parodykite kad apie trikampį EFG apibrėžto apskritimo spindulys lygus R=a/√3) (1t)  Įrodykite ,kad  tetraedro ir  kubo tūriai  yra  lygūs.    (3t)

pakeista prieš 3 m

Labai gražus uždavinys, kurį turėtų spręsti visi abiturientai. Paprastas skaičiavimas.Tetradedro ir kubo tūriai yra lygūs, o jų tūriai √3/8.

Ar sąlyga supras mokiniai? Gal pakeisti Čia viskas susiję su skaičiavimais.

Paprastos gimnazijos tik 2 mokiniai pilnai išsprendė iš  2 klasių.  Kiti tik dalį kurie laikys MVBE. Reiškia per sudėtingas.  Teisingai išsprendė ≈5% o, turėtų bent 10%. Gal nesuprato sąlygos,bet formulyno tikrai pakanka

pakeista prieš 3 m

Mano galva, gal nereikia paaiškinimų - kas tetraedras ir, kad O yra apibrėžti nio ir įbrėžtinio apskritimų centras. Moksleiviai tai turėtų žinoti.Labai keista, kad nesprendė. Visos formulės gerai žinomos. Tai kokius uždavinius sprendžia šių metų moksleiviai? Kur mes einame? Labai gaila, kad matematika tokiame lygyje.

pakeista prieš 3 m

Nori sudalyvauti šioje temoje ir parašyti savo pranešimą? Prisijungti »