shotdeadkid (+139)
Sveiki, gal galėtumėte pasakyti ar teisingai sprendžiu? ir ką darau blogai? Ačiū.
Dėžėje yra 5 raudonos ir 4 žalios spalvos rutuliai.
Kokia tikimybė, traukiant 3 rutulius, ištraukti ne daugiau kaip 2 žalios spalvos rutulius?
shotdeadkid (+139)
Sveiki, gal galėtumėte pasakyti ar teisingai sprendžiu? ir ką darau blogai? Ačiū.
Dėžėje yra 5 raudonos ir 4 žalios spalvos rutuliai.
Kokia tikimybė, traukiant 3 rutulius, ištraukti ne daugiau kaip 2 žalios spalvos rutulius?
variable (+2151)
paprasčiau skaičiuoti čia priešingo įvykio tikimybę:
[tex]A[/tex] - ištraukti ne daugiau kaip 2 žalios spalvos rutuliai
[tex]\overline A[/tex] - visi žali
[tex]\[P(A) = 1 - P(\overline A ) = 1 - \frac{{4C3}}{{9C3}} = 1 - \frac{1}{{21}} = \frac{{20}}{{21}}\][/tex]
pakeista prieš 13 m
variable (+2151)
arba jei tavo būdu skaičiuoti, tai pamiršai atveji jog ne vienas žalias neištrauktas:
aš taip daryčiau
du žali vienas raudonas
[tex]4C2 \cdot 5C1=30[/tex]
[tex]+[/tex]
vienas žalias, 2 raudonoi
[tex]4C1 \cdot 5C2 = 40[/tex]
[tex]+[/tex]
visi raudoni
[tex]5C3=10[/tex]
taigi palankių:
[tex]m = 80[/tex]
viso baigčių:
[tex]n=9C3=84[/tex]
[tex]\[P(A) = \frac{{20}}{{21}}\][/tex]
shotdeadkid (+139)
Sprendžiant mano atveju, nors ir pridedu tikimybę kai ištraukti trys raudoni rutuliai, vistiek toks atsakymas nesigauna..
variable (+2151)
shotdeadkidSprendžiant mano atveju, nors ir pridedu tikimybę kai ištraukti trys raudoni rutuliai, vistiek toks atsakymas nesigauna..
shotdeadkid (+139)
variableshotdeadkidSprendžiant mano atveju, nors ir pridedu tikimybę kai ištraukti trys raudoni rutuliai, vistiek toks atsakymas nesigauna..
jei jau nori taip sudėtingai, tau teks dar daugiau trupmenų sudėlioti :) mat tu taip skaičiuodama, padarai skirtumą tarp eiliškumo, nors jis čia nesvarbus. Žodžiu daryk kaip aš darau :D
variable (+2151)
na jau, viską ji supras :) ten gal [tex]C[/tex] raidelės neuspranti, jei ką [tex]9C3=C_9^3[/tex]
ok, gali dar ir taip rodyt sprendimą:
[tex]n=\frac{9*8*7}{3!}=84[/tex]
du žali vienas raudonas
[tex]\frac{4*3*5}{2!}=30[/tex]
[tex]+[/tex]
vienas žalias, 2 raudonoi
[tex]\frac{4*5*4}{2!} = 40[/tex]
[tex]+[/tex]
visi raudoni
[tex]\frac{5*4*3}{3!}=10[/tex]
[tex]=[/tex]
[tex]m = 80[/tex]
[tex]\[P(A) = \frac{{20}}{{21}}\][/tex]
kito to ilgojo kurio tu čia norėtum nors ištikro nenorėtum, aš nerašysiu, nemėgstu trupmenų :/
shotdeadkid (+139)
variablena jau, viską ji supras :) ten gal [tex]C[/tex] raidelės neuspranti, jei ką [tex]9C3=C_9^3[/tex]
ok, gali dar ir taip rodyt sprendimą:
[tex]n=\frac{9*8*7}{3!}=84[/tex]
du žali vienas raudonas
[tex]\frac{4*3*5}{2!}=30[/tex]
[tex]+[/tex]
vienas žalias, 2 raudonoi
[tex]\frac{4*5*4}{2!} = 40[/tex]
[tex]+[/tex]
visi raudoni
[tex]\frac{5*4*3}{3!}=10[/tex]
[tex]=[/tex]
[tex]m = 80[/tex]
[tex]\[P(A) = \frac{{20}}{{21}}\][/tex]
kito to ilgojo kurio tu čia norėtum nors ištikro nenorėtum, aš nerašysiu, nemėgstu trupmenų :/
variable (+2151)
visiems šitos temos kliūna, gal tik genijams iš pirmo karto viskas pavyksta.
Nori sudalyvauti šioje temoje ir parašyti savo pranešimą? Prisijungti »
© 2007 - 2026 eMatematikas.lt Kontaktai Naudojimosi taisyklės Privatumo politika