eMatematikas Prisijunk Forumas Užduotys Testai Pradžia

Uždavinys Loterijoje yra 100 bilietu ir 25 laimėjimai...


Loterijoje yra 100 bilietu ir 25 laimėjimai. Nupirkti tris bilietus. Kokia tikimybė,
kad bent vienas pirktas bilietas išloš (įvykis A)?

Ačiū už pagalbą.

[tex]P(A) = \frac{k}{n} [/tex]
[tex]n = C_{100}^{3} = 161700[/tex]

[tex]k = C_{25}^{1} \cdot C_{75}^{2} + C_{25}^{2} \cdot C_{75}^{1} + C_{25}^{3} = 94175[/tex]

[tex]P(A) = \frac{94175}{161700} = 0,58[/tex]

pakeista prieš 12 m

Arba tiesiog:

[tex]P(A)=1-\overline{P(A)} \Rightarrow P(A)=1-\frac{C_{25}^0*C_{75}^3}{C^3_{100}}[/tex]

ačiū labai,vieno įvykio nenumačiau...

Nori sudalyvauti šioje temoje ir parašyti savo pranešimą? Prisijungti »