eMatematikas Prisijunk Forumas Egzaminų užduotys ONLINE testai

funkcijos pastovaus ženklo intervalai , funkcija kerta Ox ašį


Duota funkcija f(x)=3 - x + e^(pakelta x+2), kaip  ją spręsti prilyginus nuliui , ar daugiau/mažiau už nulį? Na , kuris nors genijau , pagelbėkit , prašau

Hmmm, na jeigu sprendi nelygybe, tai gali pasirasyt e^(x+2)=x-3, tada prisimeni salyga, kad bet koki skaiciu keliant laipsniu negausi neigiamo skaiciaus, taipogi negausi 0, todel x-3>0, x>3, na o jeigu prilygini 0, tai gauni, kad sprendiniu paprasciausiai nera :)

WhizzHmmm, na jeigu sprendi nelygybe, tai gali pasirasyt e^(x+2)=x-3, tada prisimeni salyga, kad bet koki skaiciu keliant laipsniu negausi neigiamo skaiciaus, taipogi negausi 0, todel x-3>0, x>3, na o jeigu prilygini 0, tai gauni, kad sprendiniu paprasciausiai nera :)


?

nelabai supratau , ar galetum smulkiau paaiskint ? o sio reikskinio apibrezimo sritis tada nuo minus begalybės iki 3 ? kaip tai irodyt ?

ar ne išvestinę pirma reikia atrast jei nori didejimo mažėjimo intervalų ?

pastovumo intervalai tai nedidejimo ir mazejimo , mastovumo intervalai kada funkcija teigiama ir neigiama

jau žinau kas čia rašo.. panele Kamilė iš žemaitijos :D

as visai ne is zemaitijos ;D ei nu , ar galit paelbet , labai reik :D

pagelbėčiau, tik nelabai suprantu ko nori.. įdėk foto su sąlyga pilna, bus aiškiau..

mano salyga:  funkcija 3-x+e^(x+2) , as turiu istirt sia funkcija ,1) apibrezimo sritis 2) lyginumo nustatymas 3) taskai ,kur kerta kordinaciu asis , 4) pastovumo zenklai intervale (funkcija teigiama , funkcija neigiama ) , 5 )n  kritiniai taskai , monotoniskumo intervalai , ekstremumai , 6) reiksmiu sritis , 7)  rafikas , pastrigau ties 4,  kai funkcija reik rasyt daugiau maziau uz nuli

Nori sudalyvauti šioje temoje ir parašyti savo pranešimą? Prisijungti »