eMatematikas Prisijunk Forumas Egzaminų užduotys ONLINE testai

Kvantine fizika


"Kvantinė fizika žengia žingsnį dar toliau - visa tai, kas yra aplink, tėra daugybė galimybių, o mūsų sąmonė yra tai, kas iš tų galimybių sukuria konkrečią realybę. Ir ta konkreti realybė sukuriama ne kažkur ten, bet mūsų galvoje. Paimkim, kad ir psichologiją, kaip įrodo sąmoningi sapnai, nėra jokio skirtumo tarp mūsų suvokiamos realybės sapne ir realiame gyvenime. Tas pats stalas man sapne atrodys lygiai taip pat realus ir materialus, nors jis tebus tiktai sąvoka mano galvoje. Nes ir šis stalas, kurį matau dabar prieš save, tėra tik sąvoka mano galvoje. Būtent, tik koncepcija mano galvoje ir nieko daugiau. Kas ten yra iš tikrųjų? Turbūt tik energija, o galbūt ir išvis nieko :)"
Placiau - http://daktaro.blogspot.com/2009/06/kiek-reali-yra-realybe.html

Kaip jums atrodo ? :) Ar pritariat, kad realybe yra tik musu pasamones sukurtas vaisius ?

nepritariu. :)

Prie ko cia kvantine fizika?

Skaityk placiau. Cia vienas is dalyku kuriuos teigia kvantine fizika.

Cia labai graziai viska paaiskina - http://www.youtube.com/watch?v=6fWtBq8uWKE. Bet man tai ir atrodo apsurdiska :)

O kokius dar žinai dalykus kuriuos teigia kvantinė fizika? ;]

Kad zeme apvali. Bet ir cia turbut meluoja.

CidoAr pritariat, kad realybe yra tik musu pasamones sukurtas vaisius ?

Ar tik ne garsiojo filmo "Matrica" pagrindinė esmė? :)

Beje, jei viskas aplinkui tera iliuzija, kur tada tikroji realybė? Mūsų kūnas (ar čia jau reiktų vadinti kaip kitaip) :) vistiek kažkur turi egzistuot.

CidoKad zeme apvali. Bet ir cia turbut meluoja.


Na jei realybė tik mano vaizduotės vaisius - tai tebūnie žemė trapecija ;]
Tam jog kiltų tokia mintis kad realybė yra pasamonės produktas kvantinės mechanikos nelabai ir reikia. Visas aplinkos suvokimas ateina per pojūčius (lytėjimą, regėjimą, klausą...), tad tai ką tu suvoki, manyčiau, yra realybės interpretacija. Ir ta interpretacija yra tokio lygio, kokį žmogaus smegenys paveža ;] Jei "realybė" kažkam yra žalia žolė, materija sudaryta iš kažkokio vientiso gumulo, apvali žemė ar panašiai - tai tuomet taip - toji "realybė" yra pasamonės vaisius. Nes žolė nėra žalia, materija nėra kažkoks gumulas ir žemė nėra apvali.

Panasi mintis cia, tik be ateiviu :D. Nors ir atrodo viskas labai fantastiska, bet kazkaip sudomino mane sita teorija. Jie sako, kad niekas negaletu egzistuoti be stebetojo. Pavyzdziui, jeigu visiskai tusciame miske nuvirstu medis. Ir niekas to nei matytu, nei girdetu, tai galima sakyti, kad tas medis niekada nenuvirto ir tiap toliau ir panasiai.

Nori sudalyvauti šioje temoje ir parašyti savo pranešimą? Prisijungti »