eMatematikas Prisijunk Forumas VBE užduotys ONLINE testai

Lygtys


Labas,gal galėtumėt kas nors parodyt kaip sprendžiasi tokio tipo lygtis?
[tex](x^2+5x)^2-2(x^2+5x)=24[/tex]

pakeista prieš 7 mėn

24 į savo pusę ir įsivesk keitinį ;]

Ai nu sita jau pavyko ir man atrast galiausiai :D O gal galetum patart kaip elgtis su uzdaviniais kur duoti trinariai kuriu nesitraukia sprendiniai nei pagal vijeta nei pagal pitagora? Pavyzdziui :

(2x²-x+5)²+3(2x²-x-1)=10

Uoj,damn,pagal vijeta ir diskriminanta :)

aa.. jo.. :) O siaip gal kartais zinai kaip randami sprendiniai be grafinio vaizdavimo ar intervalu metodo jei yra pateiktos tokios ivairaus tipo kvadratines lygtis kuriose pagal zinomus mokykliniam kurse 2 metodus ju rasti neimanoma?

turėk bėdą

Na va pavyzdžiui tokio tipažo : (x²-5x+7)²-(x-2)(x-3)=1 ar

(x²-2x)(x²+2x+2)=3 (aišku čia akivaizdu kad iškėlus x prieš skliaustus susidarys kubinio daugianario formulė,kurią galime sutraukti bet man įdomu ar įmanoma sutraukti būtent tą trinarį kuris realiai sprendinių neturi skaičiuojant pagal mokiniui žinomus metodus :) )

Nu dėl šito aišku,tiesiog va spręsdamas aš pastebėjau kad pvz jei sugebėčiau iš karto sutraukti tą nepilną trinarį labai laiką sutaupyčiau nes iš kart galėčiau esmę pamatyt,tik va nežinau kaip/ar apskritai tai padaryt įmanoma kai trinario formulė yra : a²+ab+b²

Ir šitą paskutinis klausimas apie lygtis : Kaip tokios prastinas??

(x+1)(x+2)(x+3)(x+4)=120

ScotIr šitą paskutinis klausimas apie lygtis : Kaip tokios prastinas??

(x+1)(x+2)(x+3)(x+4)=120

mano manymu nera jokio ypatingo budo, tiesiog (x+1) sudaugink su (x+2), ir (x+3) su (x+4), poto ziurek ar prastinasi kas nors..

Nori sudalyvauti šioje temoje ir parašyti savo pranešimą? Prisijungti »