eMatematikas Prisijunk Forumas Egzaminų užduotys ONLINE testai

Matematikos testų sprendimo online kūrimas


Pastaruoju metu neretai tenka išgirsti kalbų, prašymų ar pasiūlymų matematinių testų sistemos klausimu. Šią vasarą nemažai galvojau šia tema. Ar tai reikalinga? Kaip visa tai turi atrodyti? Kaip viskas turi veikti su mažiausiom laiko ir administravimo sąnaudom?

Taip, manau to reikia, švietimas elektroninėje platformoje su laiku užims vis didesnę dalį. Tačiau toks atsakymas labiau tinka kalbant plačiąja prasme. Kalbant būtent apie mūsų projektą, forume sukurta nemažai temų su uždavinių sąrašais, atsakymais, sprendimais. Kai kurios temos fantastiškai naudingos, bet nesulaukia tinkamo dėmesio, nes paprasčiausiai forumas tam netinka. Tos temos nugula į tolimus forumo puslapius ir paieškos sistemos čia beginklės. Mes tai žinom, kad egzistuoja tokios temos ir kaip jas rasti, bet kiti vargiai ras, tuo labiau, kai dažnam lankytojui kyla keblumų net paprasto uždavinio problemai aprašyti, ką jau kalbėti apie kažką rimtesnio. Forumas savo darbą daro, begalė patarimų, sprendimų, formulių. Nieko čia įmantriau nesukursi. Bet uždaviniai, testai, sprendimynai yra visai ką kita.

Taigi kaip supratote, kalba eina apie uždavinių sprendimo platformos atskyrimą. Bus forumo sistema ir bus testų - uždavinių sprendimo sistema. Šiuo metu viskas tik apmąstymo stadijoje, konkrečių sistemos kūrimo terminų pasakyt negaliu. Viskas taip pat priklausys ir nuo jūsų komentarų šioje temoje, kaip sutiksit šią idėją.

Šis naujas projekto posūkis leistų tarkim įvesti simbolinį auksinės narystės mokestį norint naudotis visais projekto privalumais. Tai leistų sumažinti ir taip neefektyvios reklamos kiekį. Nebereiktų sukti galvos dėl projekto išlaikymo. Aišku tai tik pasvarstymai. Galbūt viskas turėtų būti visai kitaip. Kaip ir sakiau, lauksiu komentarų.

Netrukus prasidės naujas mokslo sezonas, iki jo pradžios žadu truputį pagyvint tinklapio dizainą, viskas liks kaip yra, tik keletas spalvinės gamos ar išdėstymo pakitimų.

Šiam kartui tiek, lauksiu jūsų komentarų.

pakeista prieš 5 m

Šių pokyčių reikalingumas, mano nuomone, tiesiogiai priklauso nuo čia besilankančių ar žadančių lankytis žmonių poreikių. Kad ir kaip bebūtų gaila ne daug čia besilankančių buvo kupini noro išmokti kažko, greičiau tikėjosi tiesiog gauti reikiamo uždavinio sprendimą. Žinoma, neatmetu tos galimybės, jog ir šis lankytojų kontingentas susidomėtų galimybe čia pat pasitikrinti savo gebėjimą paspėlioti uždavinių atsakymus (nors jei ši galimybė bus suteikta tik už mokestį, nors ir simbolinį, tada jau tikrai galime nesitikėti mano minėtos lankytojų grupės dėmesio). Bet kokiu atveju, naujos skilties atsiradimas ženkliai prisidėtų prie forumo patrauklumo ir galbūt atneštų netgi netikėtą populiarumą (galbūt sąlyginai jis jau dabar populiarus, bet kartas nuo karto atsirandančios savaitės neaktyvumo tarpai (apie vasarą nekalbu), verčia tuo abejoti). Kaip suprantu, mes profesonalai, būtume būtent tie, kurie tuos testus kurtų, pamenu Karolis šią idėją taip pat buvo išsakęs, tai turėtų apsidžiaugti galimu jos įgyvendinimu ir ko gero pasistengtų, jog tų testų nepritrūktų. Bet kokiu atveju reiktų sulaukti nuomonių tų, kuriems tie testai būtų skirti, bet bijau, kad iki mokslų metų pradžios galime jų ir nesulaukti, o jų sulaukti visgi norėtųsi kiek galima greičiau, nes šie pokyčiai ko gero nebūtų greitai įgyvendinami.

Ilgai galvojęs nusprendžiau pamėginti. Kadangi yra daug klaustukų (dėl sudėtingumo, apimties, verta ar neverta ir panašiai), manau geriausia tai padaryti kuo paprasčiau ir elementariau. Grandiozinės sistemos nebus, nebent sulauktų pasakiškos sėkmės ir lankomumo, tada būtų galima svarstyti apie kažkokį tobulinimą ir vystymą.

Internete domėjausi kaip kitos žymios platformos įgyvendina testų sprendimą ir atradau, kad nemažai kas naudoja xml formato failus, tame tarpe ir toks mokslinės platformos gigantas moodle.
Pradžiai manau neverta kurti jokių sistemų, bus tik skriptas, kuris paleidinės tuos failus. Švaru, greita ir paprasta. Greitu metu visus norinčius supažindinsiu su xml failo struktūra ir reikalavimais.

pakeista prieš 5 m

Kaip ir veikia viskas. Žinoma atsiradusios klaidos bus taisomos, galimi ir tam tikri pakitimai. Visos pastabos ir protingi pasiūlymai laukiami šioje temoje.

• Testų nuoroda viršuje įrankių punkte. Testai suskirstyti pagal klases. Kiekvienas testas turi pavadinimą, trumpą aprašymą, lygį, autorių, klausimų skaičių.
• Pats sprendimas vyksta užkraunant po vieną klausimą ir iš karto gaunant įvertinimą. Galutinis įvertinimas taip pat lauks testo pabaigoje.
• Testų kūrimo nuoroda pasiekiama tokiu pačiu būdu, kaip ir naujų temų kūrimas meniu viršuje (tas pats meniu punktas bus ir temų kūrimui, ir testų kūrimui).
• Kalbant apie patį testo kūrimą, pačioje formoje yra baziniai patarimai ir reikalavimai. Jeigu kyla daugiau klausimų ar nelabai aišku kaip ir kas, klauskite šioje temoje.

pakeista prieš 5 m

Aišku visada reikia nuo kažko pradėti, t.y. nebus viskas tobula iškart, bet man atrodo bus kiek per sudėtinga, jei tuos testus bus galima tvirtinti tik prieš tai jam perėjus per tavo akis. Kaip supratau mes sukurto testo kodą siųsime tau kontaktine forma: https://www.ematematikas.lt/contact.html. Ateityje būtų geriau padaryti testų kūrimą panašų į temos kūrimą, jog pats jo autorius galėtų, kada panorėjęs paredaguoti tą testą ir t.t. Dabar kaip suprantu mes tau pateiksime tokį kiek "pažengusį" šabloną, kurį tu dar turėsi sutvarkyti ar tiesiog patalpinti ten, kur reikia. Pataisyk, jei aš klystu. Šiaip pats testo kūrimas neatrodo sudėtingas:https://www.ematematikas.lt/upload/images/1540289117_2093.png
Atsakymą kaip suprantu reikia pateikti to varianto raide.

Jau būčiau kūręs naują temą, tačiau manau būtų tinkama to paklausti čia.

Ar egzistuoja kur nors internete testų, kurie būtų tinkami mokiniui įvertinti, kurie pratimai padaromi ir kurie nepadaromi iš tų, kuriuos reikia mokėti kiekvienos klasės kiekvieno skyriaus matematikos kontroliniui? Pavyzdžiui viena iš 7 klasės kontrolinio temų yra ,,teigiamų ir neigiamų skaičių veiksmai". Tačiau esu matęs tokį matematikos kontrolinį iš šio skyriaus, kad išmokęs vien tuos veiksmus tiesiog gautum dvejetą, jei nemokėtum atlikti mišriųjų skaičių veiksmų ar turėti tinkamai paruoštą loginį supratimą sprendžiant užavinius, tokius kaip ,,su kuriais $a$,$b$ ir $c$ jų sandauga yra neigiama?"

Jei egzistuoja, tai būtų didelė nauda man ir mokiniams, tad galėčiau imtis tokius testus įkėlinėti čia.

Kurti testus gali bet kas su PRO statusu. Sistema bus tokia, kokia yra. Bent jau artimiausiu metu super pakitimų tikrai nebus. Jeigu kils problemų su tam tikrais klausimais, pvz rašybos ar logikos klaida, tam yra mygtukas pranešti apie klaidą. Prisijungsiu turėdamas laiko ir pakeisiu ką reikia. Ateitis parodys, ar reikia čia patobulinimų, ar bus didelis susidomėjimas ir panašiai.

Beje, jūsų sukurtas kodas yra negalutinis. Dar yra tam tikrų elementų, kuriuos jau aš pridedu prieš įkėlimą. Jums paliekamas tik pagrindinis testo karkasas.

Beje, Tomai, tavo foto matau sintaksės klaidų :)

Svetimų, nurašytų nuo knygų ar kitų svetainių, testų tikiuosi niekas nedės. Problemos garantuotos!

pakeista prieš 5 m

Svetimų, nurašytų nuo knygų ar kitų svetainių, testų tikiuosi niekas nedės

Jeigu kontrolinių testai yra nekopijuojami nuo standartinių, tai jie turėtų būti pakeisti taip, kad matematinės uždavinio struktūros, pagal kurias reikia spręsti testus, nesiskirtų nuo tipiniuose kontrolinių testuose naudojamų. Kitaip atsiranda rizika, jog bus tikrinamos ne tos žinios, kurių reikia programai. Už matematinių uždavinio struktūrų kopijavimą juk nenubausi. Tiesa, šiuo atveju vis vien reiktų žinoti, nuo ko kopijuojame. Šį klausimą ir keliu.

Iš kitos pusės toksai testų perkūrinėjimas yra atkaklus darbas, reikalaujantis daug pastangų. Norėdami nors truputį pakoreguoti programą mokytojai užsikrauna milžinišką atsakomybę ant savo pečių. Tad kiltų kitas klausimas, ar nėra kokio nors kompromisinio varianto, kad nenukentėtų nei mokytojai, nei vadovėlių autorystė. Ar būtų kokių nors nelicenzijuotų šaltinių, skirtų naudoti visiems?

pakeista prieš 5 m

Beje, Tomai, tavo foto matau sintaksės klaidų
Jei gali, Vitalijau, sukonkretink kokių. Aš tiesiog pamėginau paredaguoti taip, kad matyčiau norimą vaizdą.

pakeista prieš 5 m

Jei gali, Vitalijau, sukonkretink kokių. Aš tiesiog pamėginau paredaguoti taip, kad matyčiau norimą vaizdą.
Į pirmo klausimo atsakymą kartu įdėtas ir sekantis klausimas. Turi būti taip:<TASK>
  <QUESTION></QUESTION>
  <A></A>
  <B></B>
  <C></C>
  <D></D>
  <ANSWER></ANSWER>
</TASK>
<TASK>
  <QUESTION></QUESTION>
  <A></A>
  <B></B>
  <C></C>
  <D></D>
  <ANSWER></ANSWER>
</TASK>
<TASK>
  <QUESTION></QUESTION>
  <A></A>
  <B></B>
  <C></C>
  <D></D>
  <ANSWER></ANSWER>
</TASK>

Nori sudalyvauti šioje temoje ir parašyti savo pranešimą? Prisijungti »