eMatematikasMatematikos resursai internete Registruotis Ieškoti...

Programavimas. Klausimai del užduočių, kurių nesuprantu C++.

Informatika   Peržiūrų skaičius (69263)

lukasmNeaišku, kaip sąlygą suprast - ar čia galima pilti iš vieno indo į kitą, atlikti perpylinėjimus, ar tik iš duotų indų pilti į V tūrio indą?

Taip, sąlyga ir man nebuvo aiški, kai pirmą kartą sprendžiau šį pratimą. Reikėtų plačiau aprašyti vandens pilstymo taisykles :D . Turbūt jo ir nesu išsprendęs :D . Na, jei reikėtų pilti į V tūrio indą, tai tada tiktų bet koks indas, tiesiog reikėtų pilti iki tol, kol V tūrio indas užsipildytų :D .

0

Jei galima pilti tik iš duotų indų į V tūrio indą, o daryti kitokių pilstymų (pavyzdžiui, pilti iš indo [tex]V_1[/tex] į [tex]V_2[/tex] ir po to iš [tex]V_1[/tex] į [tex]V[/tex] ar dar kitaip) negalima, tai reiškia reikia nustatyti, ar lygtis [tex]V_1x_1+V_2x_2+\ldots+V_nx_n=V[/tex] yra išsprendžiama neneigiamais sveikaisiais skaičiais.
Bet tada neužtenka vien tik patikritni, ar [tex]V[/tex] dalinasi [tex]\text{dbd}(V_1; V_2;\ldots; V_n)[/tex].
Paprasčiausiai, jei turim [tex]6[/tex] ir [tex]9[/tex] litrų indus, jais, neatlikdami perpylinėjimų, negalime tiksliai nupilti 3 litrų, nors 3 dalinasi iš [tex]\text{dbd}(6; 9)[/tex].
Visai kita kalba, jei galim atlikti perpylinėjimus. Kad ir šiuo atveju: iš pilno 9 l indo vandenį pilam į 6 l indą. Didesniame inde liko 3 l, - užduotis įvykdyta.

Paskutinį kartą atnaujinta 2013-06-13

0

valdas3for (int i = 0; i < n; i++)
Masyvo indeksacija prasideda nuo 0. Jei masyve yra n elementų, tai paskutinį elementą galima pasiekti taip: array[n-1]. O šiaip, tai su C++ paskutinį kartą programavau prieš 1.5 metų, tai galiu ko nors neprisiminti. Ar patikrinai tą duomenų failą? Nes atspausdinti vis tiek turėtų gerai (kiek prisimenu c++ :D ).

Valdai, viska labai gerai pameni... Taip ir yra! Aciu abiems uz pagalba. Belieka viska kazkaip i koda suvesti :)

0

Mendinski, jei ieškai dbd, gali taikyt ir Euklido algoritmą, bet šiaip mokykloj nei per matematiką, nei per programvimą, man atrodo, apie jį neužsimena. Paprasčiausiai gali susirast didžiausią masyvo narį ir, sukant ciklą for, ieškot tų skaičių dbd:
https://www.ematematikas.lt/upload/uploads/40000/4000/44132/thumb/p17svhlkvs19kb1gmtdhqemrr0q1.png

Paskutinį kartą atnaujinta 2013-06-13

0

Jei jau dedat kodą, tai geriau žinutėje jį tiesiog nukopijuokite tarp code tag'ų. Ar jums patiems patiktų nurašinėti kodą iš paveiksliukų, jei norėtumėte jį ištestuoti? :D Arba jei kodas yra ilgas, tai naudokite šį tinklapį http://pastebin.com/ . Arba galima visada jį naudoti, nes ten kodas atrodo vaizdžiau nei čia (reikia pasirinkti syntax highlighting).

0

Aciu, Lukai. Beje kada ismokai programuoti?

Paskutinį kartą atnaujinta 2013-06-13

0

mendinskisAciu, Lukai. Beje kada ismokai programuoti?

Per pamokas :D :D :D

0

lukasm
mendinskisAciu, Lukai. Beje kada ismokai programuoti?

Per pamokas :D :D :D

Bet kaip taip greitai? Galbut savarankiskai labai daug dirbi? P.S. kur ieskai didziausio masyvo nario, ar jis tikrai yra max=A[0], o ne A[n-1]?
Juk A[0] musu atveju yra 2, o A[n-1] yra 4. Beje stosi i matematika ar informatika? :)

Paskutinį kartą atnaujinta 2013-06-13

0

mendinskis kur ieskai didziausio masyvo nario, ar jis tikrai yra max=A[0], o ne A[n-1]?
Juk A[0] musu atveju yra 2, o A[n-1] yra 4.

Kintamajam max suteikiu pradinę reikšmę A[0]. Sukant ciklą šita reikšmė keisis, kol kompiuteris ras didžiausią masyvo narį.
mendinskis
Bet kaip taip greitai? Galbut savarankiskai labai daug dirbi?

Iš kur žinai, kad greitai? :D Kalbi taip, lyg pažinotum mane. Aš tai tavęs nepažįstu, nors ir vienoj mokykloj mokėmės... :D

0

:D gal ir nustebsi... Atsimeni kaip kazkada Birstone kazkokiam festivalyje su tokiu Edvinu grojai? Tai cia jo brolis :D. O siaip tai zinau as tave is matymo. Manau, kad ir tu zinai mane :D. P.S o pvz kodel kintamojo max reiksme negali kad ir buti A[n]?

Paskutinį kartą atnaujinta 2013-06-13

0

Norėdami rašyti žinutes privalote prisijungti!