eMatematikas.lt
Testai Forumas Prisijungti        

Programavimas. Klausimai del užduočių, kurių nesuprantu C++.

Informatika Peržiūrų skaičius (63832)

https://www.ematematikas.lt/upload/uploads/40000/3500/43736/thumb/p17sq9gh5o3s91ns03sm1tj01o3m1.JPG
Jau mane i nevilti varo. Zinau, kad 3 ciklo for TIKRAI nereikia. klausimas toks kaip man nusiskaityti tolimesnes eilutes. pvz m1 nuskaito tik 1.27, o man reikia ir 2.93, 3.45, 1.09 ir t.t. kaip tai padaryti?https://www.ematematikas.lt/upload/uploads/40000/3500/43736/thumb/p17sq8pta318r16p17ii1h9ee5n1.JPG

Paskutinį kartą atnaujinta 2013-06-16

0

Numetei viena uzduoty, programoj visai kita :D

0

cia rytdienos biologijos egzaminas veikia :D

Paskutinį kartą atnaujinta 2013-06-11

0

Visų pirma - kam kaskart nuskaitai iš failo m reikšmę? Užtenka ją nuskaityti vienąkart kartu su n.
Kaip suprantu, m1 tu pažymėjai pirkinio kainą. Ciklo for (k=1; k<=m1; k++) (22 eilutė) čia visai nereikia; nežinau, kodėl tau jis atrodo reikalingas. Be to, m1, pagal sąlygą, double tipo, todėl ciklas for (k=1; k<=m1; k++) iš viso negalimas (m1 turėtų būti int tipo). Ir dar: prasukus tokį ciklą, kokį parašei, tau prie bendros parduotuvėje išleistos sumos pridės ne m1, o m1².
Taip pat tau nereikalingas kintamasis nr. Sukant ciklą for (int i=1; i<=n; i++), eilės numerį kaskart atitiks skaičius i.
https://www.ematematikas.lt/upload/uploads/40000/3500/43764/thumb/p17sqdq2561qu715cgvalhu1bs61.png

0

Aciu, Lukai. As jau idedant pranesima parasiau, kad trecias for ciklas yra nebutinas. Nezinau del kokiu priezasciu as ji parasiau net... labai padejai. Suvokiau ta nelemta eiles numeri. jis pasirodi i yra... Tikrai labai aciu :)

Paskutinį kartą atnaujinta 2013-06-11

0

Dar vienas uzdavinys. Kiek suprantu cia reikia masyvo, bet niekaip nenusiskaitau 2 ir 4. Kaip tai reiktu padaryti? bandau viska "mesti" i ta masyva, bet rezultatai visai nelogiski gaunasi.P.S. kitame forume Valdas parase sio uzdavinio algoritma
Uždavinio sprendimo algoritmas: jei turime 2 indus V1 ir V2, tai inde
reikiamas vandens kiekis V bus pripiltas, jei V be liekanos dalijasi iš iš
V1 ir V2 didžiausio bendrojo daliklio. Lygiai tas pats dėsnis galioja, kai
turime n indų – tereikia apskaičiuoti visų indų V1, V2, ..., Vn didžiausią
bendrąjį daliklį DBD ir patikrinti, ar tūris V be liekanos dalijasi iš DBD.
(Internete radau Euklido algoritma skirta apskaiciuoti DBD. Ar jis cia tiktu?) Bet visu pirma, kaip nusiskaityti tuos 2 ir 4??? P.P.S isvedus i ekrana gaunasi 24...                          https://www.ematematikas.lt/upload/uploads/40000/4000/44108/thumb/p17sv7cfctgglkqu12umjab1ing1.JPGhttps://www.ematematikas.lt/upload/uploads/40000/4000/44108/thumb/p17sv7pugn14l41mnnv2b1o0i9bp1.JPG

Paskutinį kartą atnaujinta 2013-06-13

0

Kokie yra pirmo ir paskutinio masyvo elemento indeksai? Dar patikrinčiau ar tie failai tikrai yra užvadinti taip. Ar tikrai "Duomenys.txt", o ne "duomenys.txt"?

0

valdas3Kokie yra pirmo ir paskutinio masyvo elemento indeksai? Dar patikrinčiau ar tie failai tikrai yra užvadinti taip. Ar tikrai "Duomenys.txt", o ne "duomenys.txt"?

Gal gali parasyti dali kodo? Su tai masyvu indeksais kaip reketu zaisti?

0

for (int i = 0; i < n; i++)
Masyvo indeksacija prasideda nuo 0. Jei masyve yra n elementų, tai paskutinį elementą galima pasiekti taip: array[n-1]. O šiaip, tai su C++ paskutinį kartą programavau prieš 1.5 metų, tai galiu ko nors neprisiminti. Ar patikrinai tą duomenų failą? Nes atspausdinti vis tiek turėtų gerai (kiek prisimenu c++ :D ).

0

Neaišku, kaip sąlygą suprast - ar čia galima pilti iš vieno indo į kitą, atlikti perpylinėjimus, ar tik iš duotų indų pilti į V tūrio indą?

0

Norėdami rašyti žinutes privalote prisijungti!