eMatematikas Prisijunk Forumas VBE užduotys ONLINE testai

Programavimas. Klausimai del užduočių, kurių nesuprantu C++.

Informatika Peržiūrų sk. (85978)

https://www.ematematikas.lt/upload/uploads/40000/3500/43736/thumb/p17sq9gh5o3s91ns03sm1tj01o3m1.JPG
Jau mane i nevilti varo. Zinau, kad 3 ciklo for TIKRAI nereikia. klausimas toks kaip man nusiskaityti tolimesnes eilutes. pvz m1 nuskaito tik 1.27, o man reikia ir 2.93, 3.45, 1.09 ir t.t. kaip tai padaryti?https://www.ematematikas.lt/upload/uploads/40000/3500/43736/thumb/p17sq8pta318r16p17ii1h9ee5n1.JPG

pakeista prieš 10 m

Numetei viena uzduoty, programoj visai kita :D

cia rytdienos biologijos egzaminas veikia :D

pakeista prieš 10 m

Visų pirma - kam kaskart nuskaitai iš failo m reikšmę? Užtenka ją nuskaityti vienąkart kartu su n.
Kaip suprantu, m1 tu pažymėjai pirkinio kainą. Ciklo for (k=1; k<=m1; k++) (22 eilutė) čia visai nereikia; nežinau, kodėl tau jis atrodo reikalingas. Be to, m1, pagal sąlygą, double tipo, todėl ciklas for (k=1; k<=m1; k++) iš viso negalimas (m1 turėtų būti int tipo). Ir dar: prasukus tokį ciklą, kokį parašei, tau prie bendros parduotuvėje išleistos sumos pridės ne m1, o m1².
Taip pat tau nereikalingas kintamasis nr. Sukant ciklą for (int i=1; i<=n; i++), eilės numerį kaskart atitiks skaičius i.
https://www.ematematikas.lt/upload/uploads/40000/3500/43764/thumb/p17sqdq2561qu715cgvalhu1bs61.png

Aciu, Lukai. As jau idedant pranesima parasiau, kad trecias for ciklas yra nebutinas. Nezinau del kokiu priezasciu as ji parasiau net... labai padejai. Suvokiau ta nelemta eiles numeri. jis pasirodi i yra... Tikrai labai aciu :)

pakeista prieš 10 m

Dar vienas uzdavinys. Kiek suprantu cia reikia masyvo, bet niekaip nenusiskaitau 2 ir 4. Kaip tai reiktu padaryti? bandau viska "mesti" i ta masyva, bet rezultatai visai nelogiski gaunasi.P.S. kitame forume Valdas parase sio uzdavinio algoritma
Uždavinio sprendimo algoritmas: jei turime 2 indus V1 ir V2, tai inde
reikiamas vandens kiekis V bus pripiltas, jei V be liekanos dalijasi iš iš
V1 ir V2 didžiausio bendrojo daliklio. Lygiai tas pats dėsnis galioja, kai
turime n indų – tereikia apskaičiuoti visų indų V1, V2, ..., Vn didžiausią
bendrąjį daliklį DBD ir patikrinti, ar tūris V be liekanos dalijasi iš DBD.
(Internete radau Euklido algoritma skirta apskaiciuoti DBD. Ar jis cia tiktu?) Bet visu pirma, kaip nusiskaityti tuos 2 ir 4??? P.P.S isvedus i ekrana gaunasi 24...                          https://www.ematematikas.lt/upload/uploads/40000/4000/44108/thumb/p17sv7cfctgglkqu12umjab1ing1.JPGhttps://www.ematematikas.lt/upload/uploads/40000/4000/44108/thumb/p17sv7pugn14l41mnnv2b1o0i9bp1.JPG

pakeista prieš 10 m

Kokie yra pirmo ir paskutinio masyvo elemento indeksai? Dar patikrinčiau ar tie failai tikrai yra užvadinti taip. Ar tikrai "Duomenys.txt", o ne "duomenys.txt"?

valdas3Kokie yra pirmo ir paskutinio masyvo elemento indeksai? Dar patikrinčiau ar tie failai tikrai yra užvadinti taip. Ar tikrai "Duomenys.txt", o ne "duomenys.txt"?

Gal gali parasyti dali kodo? Su tai masyvu indeksais kaip reketu zaisti?

for (int i = 0; i < n; i++)
Masyvo indeksacija prasideda nuo 0. Jei masyve yra n elementų, tai paskutinį elementą galima pasiekti taip: array[n-1]. O šiaip, tai su C++ paskutinį kartą programavau prieš 1.5 metų, tai galiu ko nors neprisiminti. Ar patikrinai tą duomenų failą? Nes atspausdinti vis tiek turėtų gerai (kiek prisimenu c++ :D ).

Neaišku, kaip sąlygą suprast - ar čia galima pilti iš vieno indo į kitą, atlikti perpylinėjimus, ar tik iš duotų indų pilti į V tūrio indą?

Nori sudalyvauti šioje temoje ir parašyti savo pranešimą? Prisijungti »