eMatematikas Prisijunk Forumas Egzaminų užduotys ONLINE testai

Tolimesni tinklapio planai ir esamos infrastruktūros pritaikymas


Laikai keičiasi, keičiasi ir žmonės, keičiasi ir elgesys, manieros. 2013 metų matematikos vbe aptarimo temoje buvo virš 1000 pranešimų, o šių metų tik kiek virš 20... Ar dėl smukusio tinklapio populiarumo? Anaiptol! Lankomumas tris kart viršija 2013 metus, bet žmonės, tiksliau moksleiviai, jau kitokie. Technologijos ir galimybės kitos. Turėsim keistis ir mes...

Forumas yra pilnas matėmatinio gėrio. Bet jis randamas vis sunkiau ir sunkiau. Niekas gi nesugalvos ieškoti kažko, ko net nežino esant! Laikas visa tai ištraukti ir pateikti kitaip, pateikti skaniai  ir patogiai :)

Puikus pavyzdys yra matematikos formulynas. Šis įrankis leidžia labai greitai ir patogiai pamatyti reikiamas formules. Visos šios formulės yra forume, bet įrankis iki maksimumo supaprastina paiešką.

Toliau forume yra daug unikalių bandomųjų egzaminų. Jų funkcija ir paskirtis kaip ir aiški. Bet jų sprendimas ir ypač radimas tikrai ne toks, kokio nori šiuolaikinis moksleivis. Man buvo kilus idėja padaryti atskirą puslapį ir ten viską sukelti, kur būtų lengva rasti, patogu spręsti. Bet susidūriau su problema. Esami bandomieji turi labai sunkiai suvedamus atsakymus, o norisi turėti bandomuosius su gražiais atsakymais. Kodėl? Paimkime mūsų NŠA rengtus bandomuosius beta testavimo sistemoje. Laikas 60 min, uždaviniai ne patys lengviausi ir ne per gražiausi, sistema irgi kelia klausimų. Koks rezultatas? Laiko stoka, tragiški rezultatai, stresas ir panašiai. Mano nuomone tokie bandomieji sunkiai atlieka savo funkciją... Čia galite ir nesutikti su manimi. Aš manau bandomasis turi parodyti ko nemoki ir kur turi tobulėti, o ne būti kaip iššūkis susidoroti su laiku ir uždavinių atsakymais.
Tad neturėdamas daug laiko padariau vieną bandomajį su protingais atsakymais ir likus gal trims dienoms paleidau naują sistemą. Lūkesčiai buvo viršyti su kaupu. Nuoširdžiai nesitikėjau, kad bus toks kiekis pilnų sprendimų. Kaip supratau, daug kam patiko ir svarbiausia tiko!

Kitais mokslo metais atsiras ir PUPP bandomasis, bei aštuntokų bandomasis prieš baigiamuosius testus. Yra planuose ir pilni sprendimai, kad pasiruošimas egzaminams būtų dar kokybiškesnis.

Grįžtam prie forumo ir jo uždavinių rinkinių. Kai nepavyko pasinaudoti jau sukurtais bandomaisiais ir jų uždaviniais, man kilo netikėta nauja idėja. Daugėlis mokomųjų forumo temų turi ne tik uždavinius, bet ir puikius sprendimus. Sugalvojau sukurti kaip ir mokomąją tinklapio dalį, kur visą taip būtų sukelta ir susisteminta pagal temas. Būtų kaip ir elektroninė pasiruošimo egzaminams akademija: aiškios temos, įdomūs uždaviniai, jų atsakymai ir sprendimai.
Svarbiausia yra tai, kad tai būtų pateikta labai patogiai ir aiškiai, nes jau dabar tam tikros ir labai geros temos yra užmarštyje, jų peržiūrų skaičius labai mažas, nors turinys ir labai vertingas.

Naujų mokslo metų pradžioje pristatysiu naują įrankį, kuris jau pradėtas kurti ir realizuoti. Sukūriau šią temą tam, kad sulaukčiau pastabų ar komentarų. Taip pat, galbūt kažkas nenorės, kad jo temos būtų naudojamos šiam tikslui, tad galite pareikšti nuomonę. Tikrai naudoju ir savo labai seniai kurtas temas, radau nemažai forumo nario Sokolovo įdomių uždavinių. Apie Tomo sukurtas temas galima ir atskirą temą sukurti :) Gausybė puikių temų, bet dalis jau visiškoje užmarštyje. Laikas jas ištraukti į dienos šviesą :)

pakeista prieš 1 m

Palaikau idėją. Pastaruoju metu esu retas svečias čia, nes neturiu daug laisvo laiko, bet buvo laikotarpis, kai šiame forume apsilankydavau kone kasdien, taigi puikiai žinau, kiek daug temų, uždavinių sprendimų esu parašęs. Tikrai mielai sutikčiau, jog jie neprapultų ir būtų visiems lengvai prieinami.

pakeista prieš 1 m

Nori sudalyvauti šioje temoje ir parašyti savo pranešimą? Prisijungti »